Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » öngyilkosság! Mit csináljak?

öngyilkosság! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

5 éve voltam együtt a párommal

nagyon bolgogok voltunk!elhagyott ma. összeköltöztünk jol megvoltunk

szomszédban lakott egy gyerek fiu. sok volt probléma közöttünk

megcsaltam.másfél éve visszaköltöztünk a szülinkhez mert anyagilak nem tudtuk tartani a alérletet.kivagyok bukva.nagyon szeretem.de ő már nem hisz bennem. öngyilkosságon gondolkodom.anyum meghalt 2007 ben . párom volt egyetlen de már ő sincs:-((((apum meg bátyám nem nagyon foglalkozik velem.27 éves vgyok.

2014. okt. 19. 17:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

ezaz

szeretem

csináltam hibát

ő is. tegnap hivott kicsináltam

és meg magamat.tényleg em akarrok élni. megyek vonat elé.

2014. okt. 21. 09:39
 12/14 A kérdező kommentje:
szégyenérzet van rajtam
2014. okt. 21. 09:47
 13/14 anonim válasza:

Szia!

Mi a helyzet veled?

Én hasonló helyzetben vagyok, mint te. Igaz, én csak 18 éves vagyok, és a fiú három héttel az első évfordulónk előtt szakított velem. Ma egy hónapja, hogy szakítottunk. Nagyon sokat veszekedtünk, éretlenek vagyunk egy kapcsolatra. Csak én úgy gondoltam, a szeretet elég, hogy megmentsük, ő nem gondolta így.

Nekem gyakori gondolatom az öngyilkosság. Legutóbb az volt a gondolatmenetem vége, hogy azért akarok most meghalni, mert most még tudom, hogy szeret, és úgy akarok meghalni, hogy még szeret.

De ez nem megoldás. Higgy nekem! Nekem is hullámvölgyeim vannak. Most éppen jól vagyok, de fél órája még egy borotvával vágtam a kezem (nem mélyen, mert nem meghalni akartam tőle, csak azt akartam, hogy a fizikai fájdalom elnyomja a lelki fájdalmat).

Gondolkodj sokat! Nem, ne rajta, ne kettőtökön. Csak MAGADON. Szedd össze a jó és rossz tulajdonságaid, de úgy, mintha külső szemlélőként néznéd magad. Ne legyél elfogult, és ne írj csak rossz tulajdonságokat, biztos, hogy van jó is!

Írd le, hogy mi az, amit szeretnél megváltoztatni magadon, magadban. Én például két évet adtam magamnak, hogy érett nővé váljak. Hogy megszeressem magam. Mert én nagyon gyűlölöm magam, kívül belül. (Például hiába fogytam az egy hónap alatt 8 kilót, kövérnek és dagadtnak érzem magam). Ha magadat sem szereted, nem várhatod el, hogy más szeressen téged. Keresd meg az értékeid! Keresd meg, mit tudsz adni egy kapcsolatban! Tűzz ki magad elé egy célt. Vezess róla naplót, minden fontos gondolatodat jegyezd le.

Csak rajtad múlik, hogy mit kezdesz az életeddel, de higgy nekem: az öngyilkosság nem megoldás! Sok mindenkinek fájdalmat okozol, akik szeretnek téged. És erős vagy. Találd meg magadban ez erőt, és arra támaszkodj, ha nagyon nehéz éppen.

Írj kérlek, ha bármire szükséged van! Nagyon szívesen beszélgetek veled bármikor. Mert szükségünk van arra, hogy az emberek figyeljenek ránk, és meghallgassanak. Mindenkinek szüksége van erre.

2014. okt. 24. 15:50
 14/14 anonim válasza:
0%
Öngyilkosságot úgysem fogsz elkövetni... a kötelezéshez meg sok sikert fekete lelkűke...
2014. okt. 28. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!