Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudom mit csináljak!...

Nem tudom mit csináljak! /depresszió? /

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet, hogy hosszú leszek, de szeretnék segítséget kérni tőletek! Már több éve történik ez velem, és úgy érzem hogy most jött el az ideje annak, hogy leírjam. És hogy beszéljek róla.

Senkinek nem mondtam még el. A családom semmit nem tud, és az osztályomból sem.

Egyszerűen nem is tudom elmondani, hogy mi ez. Csak te,aki most olvasod a kérdésem, nem tudod, hogy mennyire összetörök, legyengülök és hogy mennyire leszek szomorú. Hogy mennyire tönkre tud tenni egy szó, egy illat... Hogy a fejemben átsiklott képkockákkal együtt nem tűnnek el olyan könnyen az érzések, amiket magukkal hoznak. Nem tudod, és remélem soha nem is fogod megtudni, hogy milyen az, amikor a semmiből egyszerűen rosszkedved lesz. Amikor egy villámcsapásra megváltozik minden. Amikor legszívesebben a földre rogynál, sírnál, őrjöngenél, zokognál, tépnéd a hajad, üvöltenél... és bármennyire is szeretnéd, nem tudod eltüntetni ezt az érzést. Hiába jönnek a barátaid, semmit sem ér. Érzed, ahogy belülről felemészt valami, hogy valami elhatalmasodik feletted.

nem tudom, hogy miért történt ez. Hogy mivel érdemeltem ezt ki.

Olyan nehéz elmondani, hogy mit érzek. Szinte leírhatatlan. Az egyik pillanatban boldog, elégedett vagyok magammal. A másikban egy önkívületi állapotba kerülök. Már nem érzem magam tehetségesnek, sőt, semmiben nem tartom jónak magam. Egyedül érzem magam Olyan, mintha lennének a többiek, akik boldogok, szabadok. És vagyok én, aki nem tud mit tenni, senki nem figyel rá, nem fontos, felesleges. Végül a harmadik verzió, amikor teljesen kiüresedek. Amikor nem érzek motivációt semmi iránt. Amikor nem érzem az arcizmaim, nem tudok mosolyogni, nem tudok sírni. Nem érzek semmit, csak vagyok. Csak élek...

Már nem tudom, hogy mit csináljak. Igen, már gondoltam az öngyilkosságra. De most, hogy 'jókedvem' van, nem tudom elmondani azt, amit akkor érzek és gondolok.Teljesen más. Már annyiszor álltam a gyógyszeres szekrény mellett, fogtam a kezemben a kést. De soha nem tettem meg. Nem akarom. Élni akarok.ÉLNI. De nem így. :((

2014. okt. 11. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:

"tehetség", "üresség-teltség", "rossz kedv-erős feldobottság", magány érzet! mások boldogok-szabadok >> te is szabad vagy, oda mész ahova akarsz, azt teszel amihez kedved szottyan, azt kezdessz az életeddel amit csak akarsz! mit jelentnem szabadnak és boldogtalannak lenni? így van, nem vagy rabszolga! anno réges régen eltörölték.. szerintem az ember megválaszthatja a sorsát, de nem irányíthatja! pontosabban a megválasztott sorson csak járni kell és jön magától mindenféle jó :) szóval szabad vagy :)

talán mániákus depresszió lenne? bár passz, ez csak kósza egy ötlet...

2014. okt. 11. 23:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem is ezek voltak a tünetek(bár nem ennyire durván.) Nekem úgy mult el hogy kerestem egy hobbit ami leköti a figyelmem. Igaz én frontinnal kezdtem a gyógyulást, de már azt teljesen elhagytam. Bár a te esetedben elmennék egy pszichiáterhez. A gyógyszeres kezelés jót tenne neked. És aki azt mondja hogy a gyógyszerek a sátán művei, arra ne hallgass, mert nekik fogalmuk nincs milyen egy mentális betegség, és olykor elengedhetetlen ezeknek a "sétabotoknak" a használata.
2014. okt. 12. 02:38
 3/7 anonim válasza:

Kérlek, hadd adjak egy tanácsot. Ne legyenek előitéleteid, segiteni akarok neked. Depressziós voltam, és csak voltam én is sokáig. Nem volt élet. Az élet akkor talált el, amikor találkoztam Jézussal. Ő él, és meg akar és meg tud szabaditani! Azért hiszem, mert ha nem lenne, én már nem tudom hol lennék. Nem akarlak rábeszélni semmilyen vallásra, és nem is szeretem a vallást, és azt az ájtatosságot, ami a templomokban van. Biztos ismered.

Hidd el, hogy az igazi keresztények élete, az egy igazi, izgalmas élet! Mert úgy van egy célod. Az egésznek ad egy értelmet. És ha ezt megismered, akkor tele leszel élettel!

Lehet, hogy felmerült benned a kérdés, hogy Isten miért engedi meg a sok szenvedést, háborút és fájdalmat. Ő szabad akaratot adott az embernek. A bűn az ami elválasztja az embert Istentől. Azzal, hogy az ember bűnt követ el Isten ellen, jogot ad az ördögnek, hogy lopjon.

Annak, ami szokott történni veled, szellemi oka van, erre gondolom már te is rájöttél, hogy ez nem természetes.

Jézus meghalt érted, és ha te ezt elhiszed, és elfogadod, ő meg fog téged szabaditani ettől a démonikus befolyástól!

Engem megszabaditott, és rengeteg embert ismerek, akik az öngyilkosság határán voltak, és most tele vannak élettel.

Ő megszabadit minden bűntudattól és fájdalomtól, betölt az élet örömével. Ha segitségül hivod.

Nem tudom, hogy meg tudtalak e győzni, akár igen, akár nem, Isten nagyon szeret téged!

Gondolom mindent megtennél a depressziótól való szabadulásért, ezért is irtad ki a kérdést. Én azt akarom, hogy legyél boldog.

Arra szeretnélek kérni, hogy látogasd meg a Hit Gyülekezete egy istentiszteletét! Én is ott találtam rá arra, aki mementett! Sokmindent lehet hallani arról az egyházról, de kérlek, ne figyelj azokra a hangokra, amik meggátolnak! Menj el, és hidd el, hogy az ÉLET ott fog várni rád! Ők befogadóak, és segiteni fognak neked!

Hidd el nekem, hogy az életed 180 fokos fordulatot fog tenni!

Itt egy link a Hit Gyülekezete helyi gyülekezeteiről: [link]

De a hit.hu oldalon meg nézelődhetsz. :)

Kérlek, ne hagyd ki a lehetőséget! Élj! :)

2014. okt. 12. 20:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Zeusz is szeret, meg a sok parasztvakításra kitalált mesehős is. Nem itt kellene robotokat szedni hitgyülire. Nézz szembe az élettel , akár nyugtatók árán is, de ne mesekönyvekben bújj el "megváltást" keresve.
2014. okt. 12. 23:23
 5/7 anonim válasza:

Kedves utolsó, nem szeretnék veled ellenséges lenni, de ha ez a 'mesekönyv' sokezer ember életét változtatta meg, akik az öngyilkosság határán voltak, és most boldog és teljes életük van, akkor mért ne adhatna neki egy lehetőséget? Igen, én is hallottam hogy a hitgyüli szekta, meg agymosás, meg minden, de én elmentem, ésmegnéztem, és látom, hogy akármilyen természetfeletti az, amiben azok az emberek hisznek, boldogok, lazák és életvidámak. Feltételezni merem, hogy te még soha nem voltál ott, és igy nem tudsz hitelesen véleményt mondani róla. Ami ott van, azt mondják, hogy agymosás. Elfogadom, mert tényleg minden reménytelenséget és pesszimizmust kimosnak az ember agyából. Amugy nem robotokat szedni jöttem, hanem felajánlani egy utat, amiről tudom, hogy hiteles.

Nem értek a nyugtatókhoz, és hogy mit ér el azzal, hogy benyugtatózza magát, azon kivül, hogy elvonja a figyelmét a problémáról. én csak azt tudom, hogy depressziós voltam, és már nem vagyok!

2014. okt. 13. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:

kedves utolsó, a szöveged toborzó, úgy kellett volna h

"szia, gonoltál rá h hívő légy? nekem ez segített" ennyivel le is lehetett volna zárni... ha úgy mond "tehetséges" vagy akkor nyugodj meg, az NEM TŰNIK EL!!! a depresszió ugyan felzabálja a kognitív késségeket, DE ez csak a látszat, ugyanis ott a képesség, csak a mélybe süllyed amit viszont ki lehet újra bányászni!! pont ezért undorító a depresszió nevű betegség, mert olyan mintha minden a 0-ról kéne újra kezdened (persze csak akkor ha már elhatalmasodott rajtad)... mint mondtam a képesség nem veszik el, viszont a frontin és egyébb gyógyszerek butítanak, keress hobbit és élj ahogy akarsz! szabad ember vagy...

2014. okt. 13. 20:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!:)

A vallásom már elhagytam, ugyanis megvan rá az okom, hogy ateista legyek. Remélem érhető. :/

2014. okt. 17. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!