Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Beteg vagyok vagy tényleg...

Beteg vagyok vagy tényleg ennyire elviselhetetlen az élet?

Figyelt kérdés
Folyamatosan rossz a közérzetem sosem érzem jól magam, vagy rossz a kedvem vagy hirtelen jó lesz és akkor imádok élni életérzésem van. A rossz kedv/önutálat dominál leginkább,sosem jön össze nekem semmi igazából.. hisztérika vagyok és mindenkinek ennyire rossz vagy mentális beteg? Egyébként járok pszichiáterhez pánikbetegséggel,gyógyszert írt fel( antidep) a pánikbetegség enyhült,de ennyire rossz kedvűnek nem szabadna lennem vagy igen?
2014. szept. 23. 16:41
 1/5 anonim ***** válasza:

az antidepresszáns csak függővé tesz és nyomottá(rossz kedvűvé). ha több mint fél éve szeded, akkor nehéz lesz leállni vele, ráadásul hozzá is szoksz.

az ssrik sem sokkal jobbak, csak egy fokkal, és a teermsézetes megoldások sem.

ez inkább szemléleti és életviteli kérdés, amin a legtöbb ember lusta/nem tud változtatni. főképp ha semmihez sincs kedve. az orvosok többsége meg nem is érdekelt a javulásban.

2014. szept. 23. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Elhiszed, ha azt mondom, hogy ez az élet egy szenvedés?
2014. szept. 24. 08:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Az SSRI-k is antidepresszánsok és nem lehet tőlük függővé válni. Egyedül a nyugtatókra és altatókra kell odafigyelni, mert azok tényleg okozhatnak elvonási tünetet, ha leállsz róluk.

Igazából szar az élet és nem érdemes élni szerintem sem, viszont mégis sokan képesek arra, hogy élvezzék. Úgyhogy inkább szedd tovább a gyógyszereket és ha van lehetőséged, fordulj pszichológushoz is "beszélgetős" terápia miatt.

2014. szept. 24. 12:28
 4/5 anonim ***** válasza:

az ssrik is okoznak függőséget, csak nem kémiait, és nem lehet velük hirtelen leállni, főleg nagy dózis után.

és mivel nem az okot szüntetik meg, leállás után ugyanúgy ki fog újulni, ha nem változik az élethelyzet.

a pszichológusok többsége meg nem foglalkozik a pácienssel, legtöbbször eleve ő küldött a drogok feliratásáért. persze kb 10% esély van rá, hogy hasznos lesz, de jobb nem beleringatni magunkat az elméletbe miszerint majd mások terápiázással megoldják helyettünk a problémákat.

2014. szept. 25. 12:50
 5/5 anonim ***** válasza:

4: Sok pszichológusnak is az a véleménye, hogy gyógyszeres segítséggel könnyebb a pszichoterápia is és így hamarabb kigyógyul az ember belőle.

SSRI-ket pedig már szedtem többször és rossz beteg módjára már legalább 4x megcsináltam azt, hogy egyik napról a másikra letettem. Semmi bajom nem volt. Ugyanezt megcsináltam egy hónapnyi Xanax szedés után és azt hittem megőrülök.

Értem én, hogy a pszichológiai függőségre gondolsz, de magamnál én azt is csak a nyugtatónál tapasztaltam...

2014. szept. 25. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!