Hangok hallucinációja, mi lehet ez (bővebben lent)?
Egy ideig, kiskoromban gyakran hallucináltam, elég változatos hangokat.
Sima csattogás szerű hangot ami mintha a fejemben lenne, és ha figyeltem rá egyre hangosabb lett. Még mindig emlékszem rá, ha felidézem megint "jön" de ha nem figyelek akkor megszűnik. Ha viszont sokáig figyelek rá nagyon hangos lesz és nehéz leállítani.
Volt még sziszegés is, meg egy férfi hang mondogatott nekem egyetlen mondatot mindig, ezek már teljesen eltűntek.
És néha valaki teljesen váratlanul a nevemet kiabálta de nagyon nagyon hangosan és annyira megijedtem hogy kb 5 percig meg se mertem mozdulni. Egyszer egy ismerősömé volt a hang, előtte nem, azelőtt tudom hogy volt még egy de már nem emlékszem rá pontosan. Szóval csak kb 3-szor fordult elő.
És mindez kb 10-12 éves korom előtt volt, most már csak a "csattogós" fura hang maradt meg amint írtam de viszonylag kontrollálható.
A hallucináció a skizofréniára jellemző, de én el tudom különíteni a valóságtól, szóval végig tudtam hogy csak képzelem.
Mi lehet ez, veletek volt már ilyesmi? Ez normális?
a misztikus magyarázatok is érdekelnek, bár nem nagyon hiszek bennük, de megírhatod. Hátha :P
A suttogás meg ilyesmik már nincsenek csak a csattogós, és pontosan, már ki tudom "kapcsolni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!