Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez "hangok hallásának" minősül?

Ez "hangok hallásának" minősül?

Figyelt kérdés

15 éves fiú vagyok és napi rendszerességgel hangokat hallok. Már pár hónapja így van, de nem mertem mondani senkinek. Na, szóval azt akarom megtudakolni, hogy miért lehet az, hogy nem úgy történik ez, mint ahogy először elképzeltem(mikor még nem volt ilyen tapasztalatom)

Azt hittem, hogy rendes beszélnek hozzám, stb. de inkább olyan, hogy biztos vagyok benne, hogy nem valóságos(nem mondom, hogy ki beszél hozzám)de valahogy nem normális.

Biztosan nem a gondolat, mert olyan, hogy egyszer elkezdődik(ezt nem tudom befolyásolni) de mikor elkezdődött akkor mondjuk gondolok valamire(mittomén' a palacsinta receptje) és akkor valaki elkezdi mondani a palacsinta receptjét, de egy bizonyos pont után nem tudom irányítani(pl. beleüvölt, hogy kell bele libazsír is)

Ez mennyire normális(gyakran úgy érzem, hogy csak egy "rakoncátlan gondolat" az egész)? Köszi a segítséget.

#hangok hallása
2013. jan. 31. 17:48
 1/8 A kérdező kommentje:
*nem mondom, hogy:"Ki beszél hozzám?"
2013. jan. 31. 17:49
 2/8 A kérdező kommentje:
hmm.. mindenki leszarja a kis buta gondjaimat :DD
2013. jan. 31. 18:16
 3/8 anonim ***** válasza:
68%

Nekem felvidítottad az estémet :D :D - kell bele libazsír, ez jó :)

Szerintem túlzásba viszed a gondolkodást, inkább kösd le magad valamivel, hogy ne pörögjön túl az agyad. Ha túl sok szabadidőd van, találj ki egy hobbit, amiben örömödet leled.

2013. jan. 31. 19:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én gondolom mi ez. Ez lehet hogy egész egyszerűen erős akusztikus memória. Amióta az eszemet tudom egyfolytában hangok vannak a fejemben, ennek köszönhetően a vizuális emlékképeim kezdettől fogva tompák. Nagyon jó a zenei hallásom, és ahogy a többiek mondták nagyon szépen tudok énekelni is. Rád mik jellemzőek?
2013. febr. 1. 01:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ui: most látom neked nem régóta van. Lehet most fejlődött az agyad egy része nagyot. Én lassan 22 leszek, és 20 körül kezdődött az, hogy amikor este lefeküdtem és behúnytam a szemem elkezdtek képek kirajzolódni előttem kb. olyan élesen és tisztán szinesen hogy szinte megijesztett (és ekkor nem álmodtam). Ja és azóta élethűen álmodom is, előtte úgy láttam mindent mint egy gyengénlátó félig vak ember. Nah remélem valamit tudtam segíteni.
2013. febr. 1. 01:55
 6/8 anonim ***** válasza:
*akusztikus VAGY auditív...egyik vagy mindkettő
2013. febr. 1. 01:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Egyáltalán nem tudok énekelni és zenei hallásom sincs szóval nem tudom. Jöhetnek továbbra is a komoly és komolytalan válaszok is !
2013. febr. 1. 16:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi történt veled azóta?
2020. máj. 28. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!