Sokszor hangokat hallok a fejemben és válaszokat a gondolataimra amik mintha nem tölem származnának. Legtöbbször nem éppen jószándéku hangok ezek. Mi lehet a bajom?
Jól írják. A skizofrénia egyik legjellegzetesebb tünete, hogy az illető bizonyos gondolatokat nem sajátjának tekint.
Viszont a szidalmazó, bíráló hangok az alkoholos pszichózisra jellemzőek.
Mindenképp el kellene menni egy pszichiáterhez (és NEM pszichológushoz), különben rosszabbodhat a dolog. Ez nem kedv kérdése.
Olyan ez, mintha azt írná valaki, hogy rettentően fáj a foga, de fogorvosról hallani sem akar...
3as: alkoholos pszichózisra én is gyanakszom, érettségi után 2évig Angliában dolgoztam mint pultos mindennapos volt az ivás, miután hazajöttem meg ugye abbamaradt, nem volt társaság meg nem volt buli a dolog, akkor kezdődtek a problémák.
4es: A pszichiáter maximum felír elég kemény gyógyszereket a TÜNETEK kezelésére ami nyilván elviselhetövé teszik a létet de akkor még kevesebb esélyem lesz arra hogy az agyam visszatérjen a normális kerékvágásba, gondolom ezt abbol kiindulva hogy drogok hatása alatt ez ugye kevésbé kivitelezhető. Maximum még gyógyszerfüggő is leszek ezen felül. Lehet hogy csak én látom így de láttam már embereket ezektől a gyógyszerektől leszanálva, nem élet, ugy gondolom ez csak a könnyebbik út.
Az érdekelne hogy vannak-e más megoldások.
Amondó vagyok viszont, hogy egy ilyen esetet csak jó terápiával és mellette gyógyszerrel lehet jól kezelni. Nem feltétlen szanál le a gyógyszer, ha megfelelő mennyiségben adják. Mondom, együtt dolgozom ilyen betegekkel egy számukra fenntartott klubban és teljes életet tudnak élni, dolgoznak is etc. De az kell nekik, hogy egy jó terapeuta mellett, akivel rendszeresen beszélgetnek, szednek egy minimális gyógyszert is. Egyáltalán nem tapasztaltam rajtuk, hogy le lennének szanálva.
De jó, ahogy érzed, egyelőre próbálj meg egy pszichoterápiát.
Jó hír: sok skizofrént meg tudnak gyógyítani. Másokat legfeljebb tünetmentessé tudnak tenni.
Most téged még nem zavarnak annyira a gonosz hangok, hogy tegyél ellenük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!