Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Reggel vérvételre kellene...

Reggel vérvételre kellene mennem, de nagyon félek, nem megy, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Gyerekként sem tudtak lefogni, ha meg akartak szúrni. Egyszer voltam vérvételen, kb. 10 éve.

Szorongok, pánikolok, rosszul leszek a helyszínen. Sírni kezdek, teljesen kitör belőlem.

Tűröm a fájdalmat, van önuralmam és akaratom, de a tű, padlóra tesz.

(Nem segít a helyzetemen, hogy jelenleg rettenetes lelkiállapotban vagyok.)

Segítsetek, mit tegyek? :(

tegnap 18:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Igyál elég vizet ez sokat segít és könnyebb lesz a vért vevő személynek is. Kérd meg őket hogy hagy vegyék fekve a vért. Probálj ki a helyszínen légzés technikákat. Sajnos mást nem nagyon lehet csinálni.
tegnap 18:47
 2/11 A kérdező kommentje:

#1 Köszönöm. Figyelek majd ezekre.

A legjobban attól félek, hogy pánikrohamom lesz odafelé, vagy hazafelé :(

tegnap 18:49
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Nem tud valaki elkísérni? Ill. nem muszáj nézni, miközben veszik a vért. (Én amúgy átvállalnám, ha lehetne, még szeretem is a vérvételt.)
tegnap 18:56
 4/11 anonim ***** válasza:
1.vagyok. Pánikrohamra légzésgyakorlat a megoldás, esetleg szólj a vért vevőnek, hogy félsz és talán segíteni fog. Remélem minden rendben lesz,majd holnap számolj be milyen volt. Kitartást!
tegnap 18:57
 5/11 A kérdező kommentje:

Nincs senki, aki elkísérne. A látvány nem zavar, néztem már végig, ahogy a vérem pacsmagolták, hanem az érzés borzasztó számomra.

Átruháznám szívesen 😃

tegnap 19:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Hogy lélegezzek ha érzem, hogy jön a pánik?
tegnap 19:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Önuralom kell hozzá és hinni hogy igenis menni fog, ha nagy pánik kap el, akkor bent úgyis segíteni fognak.
tegnap 19:06
 8/11 anonim ***** válasza:
29%
Odamész, és hagyod, hogy megcsinálják, mert meg kell csinálni. Ennyi. Háromhavonta vesznek tôlem, elfogadom, mert ezt kell.
tegnap 19:09
 9/11 anonim ***** válasza:
20%

Mondanám, hogy vegyél valami "nyugibogyót", teát, de eléggé elkéstél a kérdéssel, gondolom kora reggel lesz a vérvétel. Nekem ez beválik más jellegű beavatkozásnál.

Így viszont az maradt, hogy elfogadod, hogy felnőtt ember vagy és ezt el kell viselni.

tegnap 20:53
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Reméld hogy valami alkamas ember veszi le a véred, mert már az se garantált. Nekem szétcseszték a vénám legutóbb.
tegnap 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!