Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék kilábalni ebből?

Hogy tudnék kilábalni ebből?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, egy kisebb városból származom és egy megyeszékhelyen jártam gimnáziumba. Általánosban még kíváló tanuló voltam,nyitott személyiség, sok baráttal, és tehetséggel mindenfélében, hobbykkal, egy értelmes, szerető jól szituált családból. A gimibe nagy reményekkel vágtam bele, de nem sikerült túl jól teljesítenem, nem igazán bírtam tanulni. Emellett pihenés miatt a foglalkozásokat is abbahagytam. Végül érettségin belehúztam és mutattm meg mit tudok. Szerencsés is szoktam lenni, hiába izgulok, de tényleg nagyon jól ment. Még sem vettek fel arra a főiskolára Pesten, ahova szerettem volna menni, ingyenesre, hanem Veszprémbe. Nagy kínlódások közepette de végül úgy döntöttem Pestre megyek inkább okj-zni hasonló szakra, és tolom a főiskolát, míg eldöntöm igazán mire is akarok menni. Mert igen, nem tudom a mai napig igazán. Viszont amit most tanulok az érdekelt. Egy kicsi de szép albérletben lakom a bátyámmal, akivel a héten keveset találkoztam, mivel ő főiskolás, és van programja dögivel most meg úgy általában. A szomorúbb érzéseimet nehezen vagyis nem szeretem kimutatni, de úgy érzem megtörök és elvagyok veszve. Nem találom önmagam, vagy vakvágányon van az életem. Teljesíteni próbálok de képtelen vagyok még felnőni. A másik az hogy a srácok mindig kedveltek, most is lenne pár rendes udvarló, a másik városból, ahová már nem nagyon fogok menni, haza is csak hétvégente.Viszont van már barátom, ő is itt Pesten van, csak úgy érzem már nem az az igazi. Viszont csak ő van nekem itt. De több törődésre lenne szükségem mert magányosnak érzem magam. Rendesnek tűnnek a suliból már jóban is vagyok pár lánnyal de itt szerintem sosem lesz az igazi. A barátnőimmel szétszéledtünk, és habár rengetek jó közös pillanatunk és bulin volt együtt, a végére kezdett nem őszínte barátság lenni, szóval velük is már csak ímmel ámmal vagyok jóban. A sulit szeretném komolyan venni, de nehéz végigülni számomra 4 órás blokkot egy tárgyból. A végére hulla fáradt leszek, és lehet hogy olyan is lesz, hogy 8tól 5ig kell bent lenni. Mire hazaérek, és most nem is szeretem így Pestet mert így nem látom a szépségét a csak mókuskerékben, tehát nagyon elfáradok, és még dobjak össze valami egyszerű kaját többnyire, meg mindig csak mosogatni kell meg pakolni meg takarítani, már látom előre. Nagyon hiányzik az otthonom és anyáék. Önálló vagyok de úgy érzem így hogy megtörök vesztek az önbizalmamból. És még nem vagyok kész úgy tűnik a saját, külön életre. Még csak szerda van, de már egy örökkévalóságnak tűnt eddig. Pedig maga az iskola jónak tűnkik. Mikor visszajövök az albérletbe, érzem így magam, kitörik belőlem. Sosem voltam negatív de most nem érzem jól magam. És most annyi, hogy jó kiírni magamból, ha nem is kapok segítséget..de hátha valaki megérti. És tanácsot adni, hogy találhatnék önmagamra újra, és ne magam alatt lenni..

2014. szept. 3. 16:07
 1/6 A kérdező kommentje:
-honvágy..
2014. szept. 3. 16:08
 2/6 A kérdező kommentje:
-és úgy érzem senki nem értene meg és érthetne meg, hogy kevés vagyok már én ehhez a világhoz mégis az emberek furák.. pedig nem vagyok antiszoc de náha nem látom normálisnak őket mégis nagyon toleráns vagyok és mindenkivel kedves figyelmes udvariaskodó még ha nem is kapom vissza esetleg.. és nincs már nagy hangom, szerettem pedig véleményt nyilvánitani stb..
2014. szept. 3. 16:56
 3/6 A kérdező kommentje:
és nagyon szeretet éhes vagyok és félek elvesztem az önkontrollom és így a fontos dolgokról a figyelmet.. pl sokmindenben javítanám magam de így nem megy. segítség?
2014. szept. 3. 16:57
 4/6 A kérdező kommentje:
félek attól is h nem tudok teljesíteni, h nem lesz belőlem semmi, vagy ha hülyének néznek. Érdekes mert egy eléggé szép csajnak tartanak de nálam ez már nem az önbizalom forrása.
2014. szept. 3. 16:58
 5/6 A kérdező kommentje:
a szüleim a példaképeim minden tekintetben, tényleg tiszta látásúak szerintem, értelmesek, kommunikatívak, több végzettségük van, egyéniségek, széles látókörőek, szeretetben neveltek, jóra és tiszteletre tanítottak csak, mindenüket ránk áldozva és érdekünkben téve, mégsem tanultam tőlük úgy érzem..a legjobb szülők, nélkülük már tényleg nem bírnám, csak hiányoznak. mindig önálló akartam lenni egyébként, hát most aztán hogy itt vagyok..
2014. szept. 3. 17:10
 6/6 A kérdező kommentje:
nem akarok csalódást okozni és szeretném ha büszkék lennének rám de hogy..persze mindig mellettem álltak bármi volt.. na meg magam miatt főleg. csak szeretném viszonozni
2014. szept. 3. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!