Pánikbetegség 2 éve. Elmúlik valaha is? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
A pszichiáterem antidepresszánst + nyugtatót írt fel. Ezeket másfél évig szedtem, de elkezdtem hízni plusz elegem is lett a sok gyógyszerből,így már csak a nyugtatót szedem.
Sajnos szükségem van rá,mert naponta rám tör az érzés,hogy mindjárt megáll a szívem,vagy infarktust kapok.
Minden leletem jó lett.
Hogy küzdhetem ezt le gyógyszerek nélkül?
Vagy sosem lesz vége,és egyszer a sok pánikolástól tényleg megáll a szívem?
Nem bírom már sokáig így...
Előre is köszönöm a válaszokat! 24/L
2014. aug. 31. 16:43
11/11 anonim válasza:
Igen, van olyan, hogy sose múlik el, ez az igazság. Én 27 éve vagyok pánikbeteg, de mióta vannak rá gyógyszerek, normál életet tudok élni teljesen. Először 32 évesen kaptam gyógyszert, és azt 16 évig szedtem folyamatosan, mert csak akkor voltam jól. Előtte próbáltam pszichoterápiát, természetes módszereket, alternatív gyógymódokat, de egyik sem segített, gyakran még rosszabb lett. A 16 év után aztán ismét rávettek az ismerősök, jó barátok, hogy térjek át a természetes gyógymódokra és éljek gyógyszerek nélkül.Szép lassan hagytam el a gyógyszert, orvosom beleegyezésével, és kb. három-négy hónapig semmi gond nem volt. Azután kezdtek előjönni újra a tünetek, és egyre erősödtek a természetes gyógymód és hosszas pszichoterápia ellenére is. Kb. 1,5 évig bírtam, de utána, gyógyszert kellet kiíratnom és több, mint fél év kellett, hogy sokkal jobban legyek.Ma újra tökéletesen érzem magam és a több évtizedes gyógyszerszedésnek nincs mellékhatása nálam. Évente készítettek két teljes vérképet, és a pánikot leszámítva soha nem voltam komoly beteg.Szép nyugodt családi életem van, semmi nem indokolja a pánikbetegségem és mégis életem fele ezzel telt el. Most 53 éves vagyok, és 1-2 éve tudatosult bennem, hogy ez valószínűleg nem fog elmúlni. És inkább érzem magam jól gyógyszerekkel, mint iszonyúan anélkül. Aki átélte ezt, az tudja miről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!