Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez lenne a pánikbetegség?...

Ez lenne a pánikbetegség? Többi lent

Figyelt kérdés

Időeöl időre elfog egy olyan félelem amit eddig ugymond elhesegetni probáltam.De mostanaban mar nem megy. 26 éves vagyok van egy 5 honapos kislányom. Mostanában miatta vannak ilyenek. Éjjel lefekszem,békésen szuszog az ágyban de én nem tudok aludni mert attol félek nem vesz levegőt.Többször is odamegyek nézem szuszog e nyugtazom igen. kb 5perc mulva ismét. igy megy ez mig annyira el nem fáradok hogy vagy magammellé veszem mert annyira féltem,vagy álomba zuhanok.

A szülés sem volt valami egyszerű. Annyira szorongtam hogy császározni fognak hogy nem indulrak be a fájások és valoban császárral született. Persze ez csak most esett le hogy nem lehet hogy halál nyugodtan feküdjek a szülőágyon. pedig ugy éreztem nyugodt vagyok. De az orvos szerint mégse lehettem.

Fiataabb koromban lépcsőn fogott el hasonlo érzés meg kellett kapaszkodnom mert annyira féltem. Ez lenne a pánik betegség?Ha igen valamit csinalni kellene?Mert a lányomat féltem,vagyis hogy mit lát tőlem azt tanulja meg és nem akarom hogy a rossz szokásaimmal befolyásoljam...

Köszi a választ előre is.

2014. aug. 17. 23:44
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

én tényleg pánikbeteg vagyok, megnyugtatlak, nem vagy pánikbeteg. a pánikbetegség általában légszomj, szapora szívverés érzése. sokszor halálfélelmem van, infarktustüneteket érzek, máshogy látok, úgy érzem lázas vagyok, elkezd fájni a hátam, mellkasom, bal kar zsibbadás... állzsibbadás, és aztán maga a pánik amikor úgyérzem meg fogok fulladni (pedig közben veszek levegőt)

egyébként ha nyugtalan vagy, igyál citromfűteát, nekem még a rohamokon is segít sokszor, és káros hatása nincs.

2014. aug. 17. 23:56
 2/11 MrFriday válasza:

Nem kell félned. Semmi okod nincsen rá.Van egy 5hónapos kisbabád ez a legcsodálatosabb dolog ami történhet veled.

Probálj erre gondolni amikor rádjön a félelem és tedd fel a kérdést magadnak hogy valóban félnem kellene?Gyűrd le a félelmedet és nehagyd hogy elrontsa a kisbabádat.

2014. aug. 18. 00:05
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

#1- tüneteivel egyezőek az enyémek is, én is pánikbeteg vagyok.

Szerintem csak túlaggódod magad, velem is volt, van ilyen, ilyenkor mindig elhessegetem, hogy az én gyerekem egészséges és én vagyok gyagya. Légzésfigyelőd nincs? Nekem volt, bár százszor jobban bíztam a macskámban, sokszor a mai napig a lányom mellett alszik.

2014. aug. 18. 00:10
 4/11 A kérdező kommentje:

oo köszi.Akkor biztos csak túlaggodom.Pedig probalok nem rágörcsölni. De mar sokszor lélegzetvisszafolytva állok a kiságy mellet.Tiszta nemnormalisnak érzem magam. Lehet azért van ez mert az első terhességem elvetéltem. Most is velem aludt,persze alig tudtam aludni mert rugkapált egész éjjljel.

Amugy annak idején ez a lépcsőn valo félelmem olyan volt hogy se le se fel nem tudtam mozdulni. nagyon vert a szivem szapora lélegzet ha nem suliban lettem volna szerintem elbőgöm magam. Álltalában középtályt jött rám vagy par fokkal a teteje előtt ,ilyenkor a szélén fogódzkodtam. Nagyon égő volt. Egy sima lépcsőtöl. Manapság csak a nagyon meredeken van igy.Terhesen meg nem lépcöztem inkább elkerültem az olyan helyeket,vagy hiaba utalok liftezni az is hasonlo élmény lifttel mentem.

Valahogy le kell küzdeni ezeket a Kslanyom miatt. Köszöm a valaszokat.

2014. aug. 18. 07:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de attól, hogy a bajodat nem pánikbetegségnek hívják, még mindig fennáll nálad, és meg kellene szabadulni tőle. Jó lenne legalább egy pszichológussal beszélned, hogy mit tudsz tenni. Szerintem még a háziorvos is megteszi, újabban ők is kapnak pszicho alapképzést. Lehet, javasolna nyugtató teát, v. valami természetes szert. Különben ez a túlzott aggódás inkább GAD ra utal, nem pánikra. Olvass ennek utána, de ne törődj bele, ha van megoldás
2014. aug. 18. 11:32
 6/11 A kérdező kommentje:
Ok köszönöm a választ!
2014. aug. 18. 13:59
 7/11 A kérdező kommentje:
Utánna olvastam...Kb 85%ban magamra illetve az multbéli dolgaimra smertem a leirtakban....... ...És akkor most kihez forduljak vele meg hogyan?Ha bemegyek ezzel az orvoshoz sztem azonnal a gyogyoba utal.... nem akarom elrontani a kislányom életét a túlzott aggódásommal........
2014. aug. 18. 14:22
 8/11 anonim válasza:
értsd már meg, nem vagy pánikbeteg. relaxáljál, rendszeresen, meg hagyd abba az állandó aggódást.
2014. aug. 18. 16:55
 9/11 anonim válasza:

egyébként meg. 6 éve vagyok pánikbeteg. nem aggódok, meg félek a lépcsőn, hanem HALÁLFÉLELMEM van, és ezzel sem megyek orvoshoz, mert erős embernek tartom magam, aki a mentális problémáit tudja kezelni. akkor egy kis aggódást csak le tudsz gyűrni, nem?

L/20

2014. aug. 18. 16:58
 10/11 A kérdező kommentje:

Erre a GADra gondoltam h utánna néztem.

Én sem nagyon szeretnék orvoshoz menni ilyenekkel,mert nagyon cikinek tartom. Persze ha más megy azt nem de h én menjek az olyan mintha nem is tudom ...szégyellném. Nem mintha én lennék az akárki vagy bárki (:D) vagy jobb mint mas. Csak nekem nagyon kínos lenne. Igy kiprobalom citromfüvet. Az a baj hogy én probalok erős lenni de néha magm is megijjedek hogy nem vagyok normalis mit össze nem parázok....Probalnék uralkodni magamon.De sokszor nemmegy. Biztos nem vagyok olyan erős (jellem) mint te. De igyekszem. Csak szar ugy beülni a kocsiba néhanap,hogy előbb bátorságot kell meritenem.Mert nem mindig van igy. Vannak napok sőt hetek hogy nem aggodalmaskodok. De aztan megint. És mostanra kezdtem ugy érezni hogy ez már az egészséges határt átlépte és nem tudok mit kezdeni vele.

2014. aug. 18. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!