Pánikbetegség 2 éve. Elmúlik valaha is? Bővebben lent.
A pszichiáterem antidepresszánst + nyugtatót írt fel. Ezeket másfél évig szedtem, de elkezdtem hízni plusz elegem is lett a sok gyógyszerből,így már csak a nyugtatót szedem.
Sajnos szükségem van rá,mert naponta rám tör az érzés,hogy mindjárt megáll a szívem,vagy infarktust kapok.
Minden leletem jó lett.
Hogy küzdhetem ezt le gyógyszerek nélkül?
Vagy sosem lesz vége,és egyszer a sok pánikolástól tényleg megáll a szívem?
Nem bírom már sokáig így...
Előre is köszönöm a válaszokat! 24/L
Azt még hozzátenném, hogy boldog párkapcsolatban élek, szeretem a munkámat, szóval elvileg semmilyen körülmény nem indokolná ezt a betegséget...
A dokim szerint egyszerű szerotonin-hiány az agyamban, és ezért kell az antidepresszáns is.
Sajnos, csak a gyógyszerek nem tudnak segíteni, gyakran észlelhetők úgynevezett maradványtünetek.
Az igazi "jobban létet" hosszú távon a kombinált kezelés tudja biztosítani: a megfelelő gyógyszeres terápia
kiegészítve pszichoterápiával és életmódváltás.
Azt javasolom, hogy konzultáljon a kezelőorvosával a komplex terápiás lehetőségekről.
Én pánikbeteg voltam. A gyógyszerek( antidepi+nyugtató), és a doki segítségével meggyógyultam, legalább is azt hiszem. Nem tudom, mi lehet nálad, hogy nem hatnak a gyógyszerek, vagy még mindig megvan a pánikbetegséged oka? Megírnád milyen gyógyszereket kaptál, és milyen volt a hatása?
Különben nem áll meg a szíved, de valóban nagyon rossz lehet így élned. Kíváncsi lennék a válaszodra...
Szia!
Hát én Cipralexet szedtem, minden nap 2-szer 10 mg-ot reggel, és naponta 3-szor 1 szem 0,5 mg-os Xanaxot.
Igen, talán egy kicsit jobb volt,amíg mindkettőt szedtem,de hirtelen elkezdtem hízni,úgy hogy egészségesen élek és rendszeresen sportolok.
Ekkor lett elegem az egész gyógyszerezésből ( ez volt fél évvel ezelőtt), letettem magamtól a Cipralexet. Tudom, nem lett volna szabad hirtelen, meg is volt a mellékhatása, 2 hétig folyamatosan szédültem,aztán elmúlt.
Most már csak a Xanaxot szedem, általában délután egy szemet, és este egyet,vagy másfelet, attól függ mennyire érzem ezt a "mindjárt megáll a szívem" érzést.
Sajna szinte mindennap érzem. :(
Nem tudom mi lehetne a megoldás...:(
sziasztok! :)
én is pánikbeteg voltam, és sikeresen meggyógyultam, teljesen magamtól, pedig én már olyan szinten voltam, hogy még az udavrra se mentem ki egyedül :S
én ezen az oldalon iratkoztam fel egy ingyenes úgymond tanfolyamra, ami segített nekem. aztán mikor már úgy éreztem, hogy na most menni fog, akkor elkezdtem kitűzni magam elé a kisebb célokat, pl:elmenni egyedül a kispostára stb.. és ezt ismételgettem, és aztán jöttek a nagyobb célok.. nekem bevált :) újra van munkám és örülök, hogy nem kell függenem senkitől :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!