Van itt valaki, aki xanaxot szed/szedett segítene?
Szeretnék kiíratni xanaxot. (mivel úgy vélem segítenne nekem és vannak olyan tüneteim ,amire jó lenne xanax). Jövő héten megyek pszichiáterhez és ha elmondom a dolgaimat szerintetek hány százalék ,hogy kiír xanaxot?
-Depressziós vagyok és szorongok,ideges,sterresz görcsölök ,de mér olyan szinten.. pánikolok (volt ,hogy már bántottam és késztetést érzek ,hogy majd megint meg tegyem + sokszor jár a fejemben az ögyilkosság)
-Alvászavar nem tudok aludni csak frogolódok..most sem tudok aludni lassan 3napja. Ha pedig alszok eleget (mostanéba sajnos nem így van) ,akkor pedig délutánra totál hulla vagyok annyira ,hogy suli után rögtön aludni mentem nem tudtam semmire sem koncentrálni ,de akkor sem tudtam valami nagyon sokat aludni..
-Folyton álmos vagyok és levert..
-Mindíg szomoró vagyok és lehangolt szinte semmi sem képes felvidítanni.Ezek mellett gyakran elsírom magam.
-A suliban (ez a dolog régebb óta tart és egyre rosszabb) nem tudom elvégezni rendesen a dolgomat valahogy. :S
-Szinte mindyg fáj a fejem görcsöl a gyomrom hányingerem van stb...Nincs semmi féle étvágyam..
-Nincs semmi kedvem az életre egésznap bent vagyok.
STB..
(Nincsáltam most a barátnőm tanácsára egy depressziós tesztet a neten az eredmény az lett ,hogy súlyos depressziüm van és menjek el vele orvoshot..)
+ezek mellett észleltem magamon pánik betegségre utaló jeleket:
Remegek főleg a lábam
Néha nagyon gyors lesz a szíverésem
Féllek idegen emberek előtt megnyilvánulni ha pedig meg szólítannak ideges leszek és elkezdek össze vissza beszélni..
Túlzottan aggódom az iskola miatt :S
Nyugtalan vagyok olykor képtelen vagyok koncentrálni/gondolkodni
Alvás hiány
Többbször ellenőrizek valamit
Van ,hogy többször egymás után megmosom a kezem mert attól tartok ,hogy sok a baktérium vagy mi a kezemen és féllek ,hogy bejut a szervezetemben és lesz valami bajom.
Ezek alapján hány százalék ,hogy ír ki xanaxot? Nektek ,hogy volt ,hogy írt ki? (Kipróbáltam minden féle nyugtató gyógynövényt/teát edzek is ,de nem segit semm sem az orvos írt ki enyhébb nyugtatót ,de az sem hatot beszéltem a barátnőmel és nekem a tüneteim szerinte rosszabbak és azt javasolta ,hogy keresek fel valakit és ő javasolta a xanaxot mivel ő is azt szed és mondta ,hogy sokat segített rajta.)
Szerintetek ki fog írni? (félek megkérni ,hogy írjon ki)
Együtt érzek, én ilyen tünetek miatt szedek xanaxot. Te honnan ismered a gyógyszert?
Ha ezeket a tüneteket elmondod az orvosnak, nemcsak xanaxot ad, hanem felírhat antidepresszánst is. Jobbulást.
Az orvos olyan gyógyszert ír fel, amire szükséged lesz. Lehet, hogy Xanaxot, de az is lehet, hogy mellé még mást is.
Ne legyél "öngyógyító." Ami a barátnődnek jó, az nem biztos, hogy neked is jó.
Ha elmész a háziorvoshoz és elmondod neki a szorongásos panaszaidat, ő is írhat ki Xanaxot, DE én nem javaslom a rendszeres szedését.
Én is kaptam, két hónapig szedtem folyamatosan, állandóan álmos voltam, nem állt fel, tanulni nem tudtam és úgy általában is egy lusta disznó lettem. A leszokás több napig tartott és borzasztóan éreztem magam alatta. Azóta inkább csak nagyon ritkán szedek be egy minimális adagot, ha valamiért elkezdek szorongani és általában segít is.
Remélhetőleg az orvos nem fog lerendezni egy nyugtatóval, mert az nem lesz megoldás.
1Válaszoló köszönöm szépen a válaszod és viszont neked is jobbulást. :) A barátnőm mesélt róla most júliusban kezdett pszihológushoz járni ő írt ki neki pár napja pesig össze fotottunk és beszélgettünk és ő mondta ,hogy keressek fel egy pszichiátert meg irassak ki xanaxot mivel szerinte az segítenne nekem (meg szerinte én már a rosszabb esetben vagyok mint ő a depresszióban) na még én már réggebb óta depressziós vagyok az előtt az orvos írt fel nekem nem erős nyugtatót ,de abból is vettem be kettőt meg sem érzetem próbálkoztam mindennel ,hogy ne legyek ilyen nyugtató zene,torna,nyugtató gyógyfüvek ,de semmi.
2Válaszoló Nem akarok öngyógyítót játszani csak meg kérdeztem. Azért gondoltam rá mert én is depressziós vagyok mint a barátnőm csak súlyosabban és több jelét is mutatom annak. (meg az orvosom szerint mutatom a pánik betegség jeleit) ezért akartam ,de ha mást fog majd kiiratni az sem baj. Csak a barátnőm azt mondta ,hogy általában erre xanaxot szoktak felírni ezekre.
3Válaszoló köszönöm szépen a válaszod :) Sajnos én voltam nála is valami minimális erejű nyugtatót írt azt mondta ha nem hat vehetek be 2 szemet is ,de úgy sem hatot :S azt mondtam neki ,hogy jól van ez így és nem kértem többet mert nem segített semmiben most meg pszicgiáterhez fordálnék segítségért. Nekem ez az utolsó ötletem én sem vagyok oda a gyógyszerekért ,de már több mint egy éve tart ez és minden ilyen nyugato teát, futást, nyugtató gyógynövényt kipróbáltam ,de semmi sem használt :/
Felírja, de én nem javasolnám. Pár hónap alatt gyógyszerfüggő lettem, egy túladagolásba majdnem belehaltam, aztán abbahagytam és inkább környezetet váltottam meg pszichológushoz járok, és nincs is rá szükségem így. Nem mondom, hogy nem jut néha eszembe, hogy mennyivel egyszerűbb lenne bevenni párat, de nem, inkább nem... És kutya bajom.
A kényszeres kézmosásoddal és az alváshiányoddal azért elmennék pszichológushoz. Pszichológushoz, ő nem ír receptet, mert egyáltalán nem biztos, hogy olyan súlyos az állapotod, hogy szükséges gyógyszert szedned, és akkor csak árt.
A Xanax nem olyan, mint egy antibiotikum, hanem mint egy drog, a tudatodat módosítja, ezért oldja a szorongásodat. Nagy mennyiségben komolyabb hatása van, mintha alaposan berúgnál. Nem véletlenül vényköteles.
Ráadásul ha abbahagyod, a problémáid ugyanúgy ott lesznek, csak amíg hat, nem érzed tőle sz*rul magad. Mintha a fogfájásodra mindig csak Cataflamot szednél - nem fáj, amíg hat, de előbb-utóbb kirohad a fogad.
Röviden: pszichológushoz menj, ha szükséges, ő pszichiáter szakorvoshoz küld. Ő tudja ezt eldönteni, senki más. A háziorvosod SEM. Nem véletlenül nem pszichiáterként praktizál. Nem ért hozzá!
Jaj, bocsi félreolvastam. Most látom, már eleve pszichiáterhez mész.
Én inkább pszichológussal kezdeném továbbra is... Vagy ha kapsz is gyógyszert, mellette mindenképp járj terápiára is, mert a gyógyszernek önmagában semmi értelme, csak árt.
Mint ahogy az előbb írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!