Öngyilkosságra való hajlamot lehet örökölni?
Egyik ágról nagyapám és nagyanyám is öngyilkos volt. Nyilván ezt megelőzte valamilyen depressziós állapot.
Szoktak lenni melankolikus, nagyon mély állapotaim, amik bár nem tartanak sokáig (pár hét maximum), de újra és újra előjön. Ilyenkor nekem is megvannak a legrosszabb gondolataim, és képes vagyok egész nap ágyban lenni stb., de eddig semmilyen formában nem tettem kárt magamban. Most éppen feljövőben van a kedvem, azért is írtam le ezt a kérdést. Ha mélyponton lennék biztosan még ennyit se tettem volna meg.
Féljek-e attól, hogy ez eldurvulhat később? Ha nem történtek volna ezek az esetek a családban, valószínűleg nem is foglalkoztatna ez a kérdés.
Sajnos a szuicid gondolatok öröklődnek!
Nálam is ez a helyzet.....
ezért mikor mélyponton vagyok,erre próbálok összpontosítani,hogy ezt csak örököltem,és ez egy betegség.
És,hogy igazából nincs is semmi probléma csak az elmém furcsa játékot űz velem. Így könnyebb túllépnem rajta.
Igen lehet.
Dédjeim és ükjeim között voltak öngyilkosok, velük jobbára nem is találkoztam, azt,hogy apám 2x próbálkozott sikertelenül,azt meg kb. 12 évesen tudtam meg, akkorra pedig már az én fejemben is rég benne volt a gondolat és azóta is itt van.
Ezt én mind nem láttam, mégis szuicid hajlamú vagyok.Ezek szerint csak öröklődhetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!