Mi bajom lehet?

Figyelt kérdés

Havonta egyszer-kétszer szokott előfordulni velem (évek óta), hogy éjszaka alvajárók. Nemcsak szimplán; általában álom is kísérni, amiben mindig ugyanabban a helyzetben vagyok: valamilyen szűk helyről/zárt térből szabadulnék. Aztán, ahogy teljes öntudatra ébredtem, mert mindig ez van, mindig emlékszem az egészre, akkor szépen visszamegyek aludni.

Pár példa:

Egyszer azt álmodtam, hogy egy repülőtér várója rám dőlt, megpróbáltam kiszabadulni úgy, hogy egy nehezebb lemezt megemeltem. Mire felébredtem, kiderült hogy az íróasztalt emelgettem, aminek hatására egy komolyabb nyomtató is tönkrement...

Volt rá precedens, hogy ilyen álom közepén elvágtam a kezem, miután véletlen széttörtem egy poharat.

Egyszer a családomat mentettem volna valamilyen vészhelyzetből, de az álmomban vélt ajtót nem tudtam kinyitni, ezért betörtem az üvegét, ami persze párhuzamosan a valóságban is megtörtént.

A leggyakoribb persze az, hogy kárt nem okozok, de mindig azon "rugózom", hogy kijussak.

2014. aug. 22. 12:53
 1/2 hektorr7 ***** válasza:

A skizofréneknél a leggyakoribb az alvajárás. Érdemes lenne pszichiáter szakorvost felkeresned!

Az álom során egyébként az agy rendszerezi a feszültségeket, szorongásokat és a nappali élet során átélt tapasztalatokat. Önmagában az álmodás nem kóros egyébként de a te esetedben már komolyabb pszichiátriai problémát jelez

2014. aug. 22. 17:42
 2/2 A kérdező kommentje:

Gyermekkoromban előfordult néhányszor hasonló eset, de abban nem volt szorongós, bezártság színezet.

A jelenlegi (szövődménye?) formája akkor jelent meg, amikor 30-40 órákat ébren voltam egyhuzamban (munka, tanulás, szórakozás, stb.). Ezután bármikor, ha hosszabb ideig nem aludtam; megtörtént. Később már nem volt feltétlen szükséges hosszabb kialvatlan időszak ahhoz, hogy produkáljam magam.

Egyszer-egyszer egészen éber vagyok, mégsem tudom kontrollálni magam. Volt, hogy lezuhanyoztam hajnalban, mert azt hittem, menni kell valahova. Gyakorlatilag másnap a történet minden percére tökéletesen emlékeztem.

2014. aug. 22. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!