Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megőrültem, vagy mi bajom?

Megőrültem, vagy mi bajom?

Figyelt kérdés

Délutánként olyan érzésem van, hogy minden idegen, kicsit álomszerű, nem én irányítom a testem, gyorsan elnézek valahova homályos, valamint késik a kép, ha nyílt utcára kell mennem nehezen kapok levegőt, gyakran úgy érzem, hogy mintha nem lenne a nyelvem a helyén, mi lehet ez, légyszives segítsetek, mert nagyon elegem van ebből :(

20/F

2014. aug. 21. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:

fóbiás skizofrénia (agorafóbiaféle).

ezen csak úgy lehet változtatni ha rendbehozod az életviteled, ami feltételezem nem egyszerű. étkezés, pihenés, aktivitás, méregtelenítés, stressz, stb.

aztán ott vannak a drogok hatásai.

ha nem megy magadtól, akkor pszichiáter, és gyógyszerek, amik általában nem az okot kezelik hanem a tünetet + függőséget okoznak.

gondolom környezetváltozás is jól jönne.

2014. aug. 21. 19:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam egyszer füves cigit, még 1 éve, azóta érzem ezt :( helyre lehet hozni még a dolgokat vagy teljesen tönkrementem?
2014. aug. 21. 19:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Itt a bizonyíték arra, hogy a drog akár egyszeri használata is képes a felszínre hozni a rejtett és lappangó mentális zavarokat.
2014. aug. 21. 20:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen de remélem van kiút ebből a rémálomból
2014. aug. 21. 21:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem létezik olyan, hogy fóbiás skizofrénia, ez hülye. :O

Inkább pánikzavarnak hangzik. Menj el pszichiáterhez, az a tuti, ő tud segíteni.

Egy skizofrénnek eszébe sem jut, hogy ő beteg lenne... És ez nem városi legenda, hanem diagnosztikai KITÉTEL.

Kezelhető, csak menj el dokihoz! :)

(Nekem paranoid pszichózisom volt fűtől, bár közel sem egy száltól. Még azt is gyorsan helyre hozták gyógyszerrel, kutya bajom azóta sem.)

2014. aug. 21. 21:43
 6/7 anonim ***** válasza:

5:

nem hát, az ember egyszerre csak 1 mentális "betegséget kaphat el", és a pszichiátria egzakt tudomány.

bizonyára sokat tudnál mesélni az idegrendszer működéséről, azért szorultál pszichiátriai kezelésre. mellesleg a szerek nem oldják meg az okát, csak elnyomják a tüneteket, és később ki fog újulni.

ha valamihez nem értesz, inkább ne szólj bele.

kérdező:

2 lehetőséged van; vagy elkezdesz tanulni a témában és megoldod magadnak, vagy rábízod az orvosokra, és 90% hogy nem tudják megoldani.

ha nagyon elviselhetetlen, akkor el kell menned orvoshoz, viszont ketyegni fog az időd, mert a szorongásoldó gyógyszerek addiktívak.

2014. aug. 22. 08:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Ugyan. Nem fog kiújulni, ez hülyeség. Épp elég régen volt, már rég kiújult volna a te álláspontod szerint.

Ha meg a gyógyszerek szerinted rosszak, mégis mivel kezelnéd a kérdező problémáját, kézrátétellel?

Természetesen nem biztos, hogy egyféle pszichiátriai problémája van, de ez akkor is pánikzavarnak tűnik. Ha értenél hozzá, te is tudnád, hogy ezek a betegségek nincsenek úgy behatárolva, mint egy influenza tünetei, két ember tünetei és állapota közt jelentős különbség lehet.

Az pedig 100%, hogy nem skizofrén. Egyébként is, szegény épp eléggé meg van ijedve, mi a frászért kell még ijesztgetni egy alapvetően gyógyíthatatlan betegséggel? Ugyanis a skizofrénia nem gyógyítható, csak kordában tartható...

Komolyan gondolod, hogy megoldja magának? Szerinted miért vannak tele a pszichiátriák és a várók, ha az emberek csak úgy megoldják maguknak? Inkább te ne szólj bele olyanba, amihez nem értesz...

2014. aug. 22. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!