Van valami jó módszer a "gyomoridegre"?
Borzalmas érzés.Szociális fóbiám (is) van,és alapból is nagyon szorongó,elfojtó alkat vagyok.Mindig is voltak ilyen gyomor és izgalmi problémáim,de csak átlagos mértékben.2012 végén azonban egyik este rám jött a semmiből ez a "gyomorideg",amire az orvos azt mondta,hogy diszpepszia.hánynék,de nem tudok,mindegy hogy üres a gyomrom vagy tele vagyok,fáj a fejem gyorsabban ver a szivem stb.a b6 nem csinál vele semmit.az egész pár percre jön fel, majd elmulik,aztán később lehet megint..fizikailag semmi bajom nincs.a savlekötők talán csinálnak valamit,de annyira azt se veszem észre.Nyilvános helyeken már menekülnék el,figyelnék másra,mert ugy érzem mindjárt hányok,izgulok.ha sok feszültséget érzek itthon,szintén előjön, de 2012 óta most az utóbbi időben jött újra konkrétan ismét.hogy itthon ülök és megérzem,rágondolok,rápörgök,akkor az izgalomtól csak előjön... amitől elmúlik, a 0,5 frontin és társaiból 1-2,vagy bizonyos mennyiségű alkoholtól.de az alkohol csak tovább terheli a szervezetem mert a másnaposságnál méginkább előjön,főleg hogy akkor alapból émelygek, a frontint és társait pedig mellőzöm.a valeriana relax és társai,hát nekem olyan mint a cukorka,sok mindent nem csinál,elalvás előtt 3-4 óra mire elalszom (tényleg) pedig nagyon nyugodt vagyok a 40-es átlagpulzusommal,gondolom az idegrendszeremnek nem ez a véleménye erről.tehát mindennap gyógyszert zabálni vagy inni emiatt nem lehet..
mit gondoltok milyen módszerekkel lehetne mellőzni,hogy előjöjjön ez a borzalom,vagy tenni?mert a magamban számolgatás és társai nem sok mindent tesznek. azt vettem észre hogy ha elterelődik a gondolatom akkor 5-10perc alatt elmúlik.ennél még a hiperventillációs vagy pánikroham is jobb...
A gyomrodra savlekötőt ajánlok, az ilyen rágós mentolos cuccokból én egymás után kettőt szoktam enni, és akkor érzem is a hatását, de semmi bajom nem lesz tőle. De vannak lúgosító teák meg egyéb hasonló csodaszerek is. Ha hányingered van, akkor mély levegőket vegyél, és rágcsálj háztartási kekszet (teljesen natúrt). Én is ugyanilyen vagyok, szóval ezért merem így ajánlgatni ezeket a módszereket.
Tömegfóbiás vagyok én is, három embertől már pánikolok. Metrón/szűkebb helyeken berakom a fülhallgatóm, felnyomom a zenét, hogy ne halljam a tömeget, lehunyom a szemem és egy tágas mezőt képzelek magam elé. Ilyenkor is mély lélegzetek. Valerina sz*rt sem ért nekem, kettő kellett, hogy három óra alatt kb. elálmosodjak, én alváshoz sedacur fortét, vagy xanaxot szoktam szedni. De egyébként sokan esküsznek ilyen teákra, nem tudom pontosan, azt hiszem kamilla.
Remélem segítettem valamennyire. :)
az a baj,hogy nekem igy konkrétan zimpaxot irt fel az orvos ami savtermelésgátló tehát még csak nincs is" úgymond.annyira lerí hogy pszichés.gyorsabban kezd verni a szivem izzad (roszabb esetbe remeg) a kezem,és igy összehúzódik a gyomrom ilyen hülyén mintha kiakarna préselni magából mindent.megpuffadok,rosszabb esetbe hasmenési rohamom lesz,majd egyszer csak elmúlik. pillanat az egész..aztán lehet fél perc múlva ismét..nem tudom most egyenlőre elmúlt.sajnos a xanax és a frontin hatóanyaga ugyanaz.amitől rémálmaim vannak és társai.lehet ezeket a teákat meg kéne próbálni tényleg,vagy nem tudom én már nem is tudom micsináljak,emelgetem a 10-20kilós súlyzókat vagy edzek,de nem tehetem egyfolytában egésznap ugye..xd
én buszra nem szálltam már vagy 3 éve és akkor is csak azért volt muszáj mert a kórházba kellett mennem.és az is csak kísérettel "sikerült".próbáltam hogy direkt felmegyek a városba másokkal,mert nem nagyon szoktam,na most szoboszlón, nyári szezonba felmenni...télen is elég, de ilyekor millió turista meg minden,még ittasan is felidegesitettek. fizikailag látszik rajtam.még a fejem is vörös lesz , a pulzusom 40röl meg felmegy 100-110re is.ez a valeriana, 2t vettem be én is, nem is tudom 1-2 órája.. most van hajnali fél 4 és max kicsit bágyadt vagyok töle.de hálisten most egyenlőre elmúlt ez a rettenet. csak ha később előjön olyan helyen ahol nem kéne,akkor nem tudom mit csináljak.ma is álltam a boltba, 2 négyzetméteres helyen 3 másik emberrel és leállnak beszélgetni előttem ahelyett hogy mennének dolgukra meg trécselnek a boltossal,hát kb a hányás és a dühroham keveréke dolgozott bennem már kezdtem szédülni.kijöttem 10perc múlva elmúlt.csak hlye gyógyszer is mint a frontin és xanax, bevettem magánóra előtt 1-et.. 5 perc alatt 35 ször ásitottam..tehát...xd
Tudom, hogy kicsit idiótán hangzik, de szerintem érdemes megpróbálnod meditálni. Itt ne azt képzeld el, hogy törökülésbe ülsz és izé, hanem neten is vannak ilyen relaxációs zenék, olvass utána 1-2 ellazulós technikának.
Vagy csak dőlj háta/feküdj le, nyomasd be a zenét, csak kb be közben a szemed, lassítsd le a lélegzeted, és ne csinálj semmit,ne gondolkozz semmin. Vagy épp ha valami miatt izgulsz,vizualizáld le előre a forgatókönyvet, ahogy neked jó.Már ez is segít,magabiztosabb, nyugodtabb leszel,a tényleg az adott helyzetben leszel.
23L( engem kb hülyének néztek, amikor mondtam barátaimnak, hogy csináltam már, pedig segít a feszültség ellen, ez bizonyított tény)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!