Valami jó feszültségkezelési módszer? Vagy ez mitől van?
Én már egészen meg vagyok ijedve magamtól. Amikor nagyon dühös leszek, egyszerűen muszáj ütnöm, rúgnom vagy eldobnom valamit. Kicsi gyerekkorom óta így van, ezt a szüleim valamennyire igyekeztek kezelni, ha hisztiről volt szó, de vannak más dühítő helyzetek is. Együtt élek a vőlegényemmel, és nagyon zavar, hogy ha olykor vitatkozunk, akármilyen apróságon is, nem a hangomat emelem fel, hanem a kezemet, és elhajítom az első kezembe akadó dolgot, vagy megütném a falat, vagy szegény páromat (utóbbi nem fordult elő sosem, de nem is akarom). Félek magamtól, félek, hogy megütöm egyszer, vagy ha gyerekem lesz, akkor őt, nem akarok ilyen lenni, de ha ez van, elborul az agyam, nem tudom kontrollálni magam.
Alapvetően nem vagyok kiemelkedően stresszes/idegeskedő ember.
Szükséges ehhez szakember segítsége? Tudtok valami módszert, amit megpróbálhatnék?
Kedves válaszaitokat előre is köszönöm!
Az önismeret nagyon sok kérdésre megadja a választ! Javaslom kezdj el minél előbb valami aktív sportot! A legkönnyebb módszer hogy egy kicsit közelebb kerülj magadhoz nem csak külsőleg hanem belsőleg is. Te esetedben nyilván nem a csapatsport lenne a leginkább célravezető, de kezdetnek szerintem bármi megteszi. Ezen a vonalon tovább gondolva legjobb megoldásnak a szellemi tanításokkal együttjáró keleti harcművészeteket javaslom még. Ott sokkal több hangsúlyt fektetnek a pszichére, az önuralomra.
Persze lehet orvoshoz is fordulni, de az csak bogyókat fog javasolni vagy valami elméleti módszert. Mivel Neked fizikai ingerültséged van, ezért szerintem ezek nem rúghatnak labdába. Persze nem vagyok szakember, a tévedés jogát fenntartom.
Nagyon kedvesek vagytok!
Én is valami sportra gondoltam. Gondolod, az segíthet? Orvost én sem támogatom, nem bogyók miatt akarok kontrollálva lenni, hanem eleve nem akarok ilyen lenni...
Müller Pétert ismerem, szeretem, bár még végig nem olvastam egyik könyvét sem, csak részleteket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!