Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszióból gyors kiút?

Depresszióból gyors kiút?

Figyelt kérdés
Köszönöm. :)

2014. júl. 30. 12:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Gyors kiút? Megkérdezhetem, hogy meddig jártál pszichológushoz, illetve csoportterápiára?
2014. aug. 2. 01:22
 12/13 anonim ***** válasza:
sok friss levegő, sport, mozgás, pozitív emberek, jó társaság, és ne legyél sokat egyesül.
2014. nov. 4. 19:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Én is voltam depressziós, pszichológushoz is jártam, mikor még csak szociális fóbiám volt, de amikor már a depresszió is jelentkezett mellette, akkor pszichiáterhez mentem, aki a terápia mellett gyógyszert is írt fel. Ezekre azért van szükség, mert a fel nem dolgozott konfliktusok, amik kialakítják a depressziót, olyan kémiai anyagok halmozódását eredményezik az agyban, amit csak a gyógyszeres kezelés tud onnan eltűntetni.

A gyógyszerektől az elején kicsit rosszabbul lesz az ember, 3-4 hét is lehet, mire a szervezet hozzászokik, de mikor hatni kezdenek, utána sokkal jobb lesz.

Nekem elég sok idő kellett hozzá, hogy ez, és a szorongás is elmúljon, de ma már semmi problémám. Nem gondoltam volna, hogy még egyszer felszabadultan fogok sétálni, és nem lesz bennem halálvágy, mert nekem hiába volt párom (most már a férjem), de bárhogy szeretett, és bárhová mentünk kirándulni, vagy utazni, semmit nem tudtam élvezni. A régi fotókon mindegyiken szörnyű életunt vagyok, ráadásul a fóbiám miatt azt is nehezen viseltem, ha lefotóznak, úgyhogy katasztrofálisan festek rajtuk. Ma már a fóbiám is a múlté.

Szerintem mindenképpen keress fel egy pszichiátert, és legyen türelmed kivárni a gyógyszer hatását. Hidd el, minden rendben lesz.

2014. nov. 5. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!