Ez valóban segít meggyógyulni nem pénzlehúzás? (Depresszió)
A neten találtam ez valóban segít legyőzni? csak csak pénz lehúzás?
15E forint és hát anyiért szerintem drága!
attól függ hosszútávon melyikből jössz ki jobban.
a depressziók többségét viszonylag egyszerű legyőzni. önmagában a szerotonin kevés hozzá, életmódváltás kell. ha megfelelően táplálkozol ás nem genetikai okokból alacsony valami a szervezetedben, akkor ugyanúgy helyre fog állni.
Most 21 éves vagyok és suliváltáskor lettem depressziós.
2008 Júniusában ballagtam és és 2008 márciusában mikor tovább tanuláshoz sulit kelletett választani akkor volt az első ilyen félelem a jövőtől. Már általános suliba is volt néha szorongásom de csak bizonyos esetekben. De 2008 szeptemberétől féltem a suliban mert sok volt az új magyar meg a kemény gyerek. Az első 2 hétben tiszta ideg voltam,már ilyenkor is éreztem hogy hiányzik az általános suli. Az osztályba nehezen tudtam beileszkedni sok volt a szorongás decemberben volt olyan hogy lázas voltam és már fojt rólam a víz. Január február fele lett az hogy nagyon otthon ülös lettem. És útána mentem tovább le Júniusba be se jártam mert nem birtam tovább a szorongást. Májusba meg héba hoba hazalogtam mert nem birtam idegileg. Minden egyes nap kész szenvedés volt oda bejárni. 2009 nyarára anyira lebetegedtem hogy az egész nyarat a szobámba töltötem egy kezemen meg tudom számolni hányszor voltam kint. Utána a szorongás anyira erős lett hogy már akkor is szorongtam hogyha csupán otthon voltam,vagyha az útcára léptem. Már a buszon is rajtam volt. Teltek az évek lett barátnőm elveszitetem és ha őt láttam akkor is szorongtam.
Jártam orvoshoz is de ott csak gyógyszert írtak és elküldtek. Jelenleg ott tartok hogy a Szorongást úgy 80%-ig le tudtam győzni! Már ki tudok menni az utcára sétálni meg ilyenek. Visszont még mindig a múltban élek, folyton azt kívánom bárcsak visszamehetnék, a jellenben nincs semmi boldogságom. Semmihez nincs kedvem,nem járok sehova se szórakozni.
homo ludensz:
-"A pszichológus nem írna fel semmit mert ö nem orvos csak a pszichiáternek van orvosi diplomája meg pecsétje. "
elméletileg. gyakorlatilag meg a háziorvosnak is van, és a pszichiáter meg a háziorvos a pszichológus kisujja, felírják pszichológus javaslatára, vagy akár anélkül többnyire kivizsgálás nélkül.
azzal megint értelmetlen foglalkozni hogy elméletileg van kivizsgálás, gyakorlatilag többnyire nincs.
az ilyen esetekhez átfogó vizsgálatokra lenne szükség, ami drága és időigényes dolog, több orvost bevonna, az orvosok pedig enm szeretnek dolgozni (hogy miért most ne menjünk bele).
a lényeg az, hogy az esetek túlnyomó többségében az emberek semmilyen, vagy felszínes felvilágosítást kapnak és tünetkezelést, ami idővel csak romlik a függőség és a hozzászokás miatt.
ezért értelmetlen "szakemberek"hez menni.
persze nem kötelező nekem hinni:
"Egyszer volt egy háziorvosom, akihez a náthán, influenzán kívül bármivel elmentés, rávágta, hogy idegi alapon van és már írta is fel a xanaxot"
"Pszihiáterhez ír beutalót a háziovos,
1 percben elmondhatod a bajodat, 5 percig meg nyomatja ki a nyugató,anidepresszáns receptet. Ha magándokihoz mész ,akkor kb. 10+5 perc.
Pszihológus általában fizetős,
három éve egy konrkét problémával mentem, a konrkét bajomra szerettem volna tanácsot, erre azt kérte, hogy meséljek a gyerekkoromról. Aminek semmi köze nem volta az akkori problámámhoz. Majd mondta, hogy kb. 40ezer lesz majd összesen a kezelésem. Mondtam, hogy bocs, de másra számítottam.
Sztk-s pszihiáter elküldhet sztk-s pszihológushoz,
ott egy nevetséges tesztet kellett kitöltenem, kb. Kiskegyed és egyéb magazinos színvonalú, majd megállapította, hogy "közepes szorongás"."
"Igazad van és csak a pszichiáter tud felírni, de ilyen tüneteknél első körben fogja átküldeni a pszichológus a pszichiáterhez hogy kapjon valamit depresszió ellen. Persze megeshet hogy nem, de annak igen csekély az esélye."
-"Az említett gondolom növényi alapanyagokból kivont és eladásra kínált portéka nem ment át azon a szigorú gyógyszer ellenőrzési szűrésen amelyen még egy Kalmopyrin is átmegy."
hivatkozás?
-" Az hogy neked mi okozta a depressziót és mitől múlna el azt csak szakorvos tudná kibogarászni,de mivel egy betegre átlagban 6 perc jut így tünet kezelés céljából felír valamit tb.-re."
fölösleges kifogásokat keresni arra, hogy a "szakorvosok" miért nem tudnak kikezelni téged. a gyógynövényes poroktól legalább nem leszel függő.
kérdező:
"Jártam orvoshoz is de ott csak gyógyszert írtak és elküldtek. "
erről beszélek. semmi értelme orvoshoz menni. még a természetgyógyász klubokkal is többre mész, ők legalább lelkileg foglalkoznak veled.
ugyanezeket az anyagokat valószínűleg sokkal olcsóbban be tudod szerezni magadtól is. megnézed mi van benne. + táplálkozáson javítasz, meg életvitelen, önkontroll fejlesztés, és megoldódik magától.
Köszönöm hosszú részletes válaszod! :)
Nem dohányzok nem cigizek!
Igen most Mega Daily one-t szedek! Majd veszek Magnéziumot meg omega 3-at is! Na minjár megyek bicozok vagy 20 km-et!
Remélem meggyógyulok!
Azt nem értem hogy van mikor itthon vagyok szorongok de most voltam bicózni és odakint nem szorongok! Ez mégis hogy van akkor ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!