Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Képtelen vagyok megnyugodni....

Képtelen vagyok megnyugodni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Nem tudok lefeküdni aludni, bármilyen fáradt vagyok. Tudom, hogy jót tenne velem, de rengeteg kérdés és gondolat repked a fejemben. nagyjából ilyenek: "ebben a helyzetben hajtsam álomra a fejem? Hogy menjek addig aludni, amíg nem oldottam meg?" Ami pedig a helyzetet illeti, nem egy konkrét dologról van szó, hanem egyszerűen rosszul érzem magam. Mindig keresem a kiutat, olvasok, filmet nézek a témában és megismerkedek fogalmakkal, aztán kitűzök célnak olyanokat, hogy "önszeretet" "önbizalom" "megbocsájtás" végül próbálom gyakorolni őket és amikor sokadjára sem tudok véget vetni a rossz közérzetemnek, úgy elfelejtem a próbálkozásaimat, mintha sose lettek volna.

Lényegében nem segítenek rajtam a relaxációs trükkök, már próbáltam sokat. Sokszor elkezdeni sem tudom őket, mert rögtön átrohan rajtam az az érzés, hogy "még ne pihenj, még annyi mindent nem oldottál meg! még ezért meg azért simán utálni fog a fél világ, változtatnod kell, dolgoznod kell, le kell fogyni, szerethetővé kell válni, meg kell világosodni" Nem szabadulok ezektől. Néha rémképek gyötörnek, hogy valaki bánt vagy megszól valamiért.

2014. júl. 22. 01:42
 1/1 anonim válasza:
velem is pont ugyan ez a helyzet :/
2014. júl. 22. 03:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!