Nagyon, már nem normális módon félek a szívvel kapcsolatos betegségektől pl. szívinfarktustól. Mit tehetnék ez ellen?
Mióta a környezetemben valakinek volt ezzel kapcsolatos baja, elég komoly, azóta nagyon tartok attól, hogy a környezetemben valakinek, vagy esetleg pont nekem szívinfarktusom, vagy valami más szívvel kapcsolatos bajom lesz.
Már ha valaki csak a mellkasára teszi a kezét képes vagyok azt hinni hogy gond van.
Mit tehetnék ez ellen? Mert ez már nem normális, és megkeseríti kicsit minden napomat.
18/F
Ha én valamitől megrettenek, abba jó mélyre beleásom magam.
Azt tudnám tanácsolni, Kedves Kérdező, hogy a neten nézz szét a témában, keress rá arra, hogy néz ki, hogy működik, milyen nagy erővel bír az egészséges emberi szív. Ha jobban megismered, mint amennyi a biológia tankönyvben le van írva róla, akkor rá fogsz jönni, milyen csodálatos, erős, strapabíró szerkezet, nem roppan össze olyan nagyon könnyen. Számtalan képet, cikket, animációt találhatsz.
Aztán keress rá a szív betegségeire, kifejezetten arra, ami téged érdekel, például a szívinfarktusra. Szívinfarktust az esetek túlnyomó többségében okkal kapnak az emberek. Nézd meg a rizikófaktorait és elemezd ki, nálad melyik áll fent vagy melyik állt fent annál az ismerősödnél, akinél beütött ez a baj. (Elhízott? Stressz? Koleszterin? stb.)
Ha nem tömöd magad disznózsírral, eljársz hetente párszor futni, nem cigizel, nem vagy elhízva és helyén kezeled a stresszt, eleget pihensz, akkor - véleményem szerint - már többet tettél a szíved egészségéért, mint az emberek kb. 95%-a.
Szóval semmi pánik!:)
24/L
szia sajnos en is ezzel kuzdok nekem anyukam halt meg infartusba 34evesen es par honapja rettegek hogy orokolhettem. szinte nem telik el olyan perc hogy ne jarna az a fejembe hogy barmikor meghalhatok. rengetegszer voltam mar a surgosegin azzal hogy szorit a melkasom. anyamnak is panikbetegseget mondtak nem figlalkoztak bele az orvosok es meg aznap is haza kuldtek mikor meghalt 10evesen en vettem ki a kadbol meghalt. szerintem az ilyen szorongas panik betegseg nagyresze sziv eredetu es ettol is felek sokat olvastam a neten ezekrol beirtam hogy panik es sziv betegseg osszefigese azota ezeken agyalok.
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!