"Normális" élettől való viszolygás, teljes begubózás ellen mit lehet tenni? Mi lehet az oka?
Két éve pánikbeteg vagyok.De már azelőtt is elég sok időt töltöttem egyedül, munkanélküliség miatt, de akkor még szívesen eljártam mindenhova, voltak napi programjaim, ha más nem ,legalább a boltba , könyvtárba lementem és szívesen tettem, nem esett nehezemre, voltak terveim.
De miután jött ez a pánikbetegség, meg fóbia, hogy nem merek mászkálni egyedül, emiatt még bezártabb lett az életem és egyszer csak azon kaptam magam, hogy már nem is vágyom arra, hogy máshogy legyen, sőt kialakult bennem egy viszolygás a közösségektől.Borzadok, ha belegondolok, hogy egyszer majd lesznek kollégáim, akikkel újra csak a konfliktus lesz, meg a baj.Nem vágyom arra, hogy átlagos, számomra érdektelen dolgokról beszéljek másokkal.Nem vágyom párkapcsolatra, úgy vagyok vele, hogy minek, azzal is lehet, hogy csak a gond lesz, megcsalhat, becsaphat.Félek attól, hogy majd újra ki kell mennem egyedül a tömegbe, nyüzsgésbe, muszájból csinálni dolgokat.
Nem állunk túl jól anyagilag, ezért munkát kellene keresnem és ezzel nem is lenne baj, mármint magához a munkához lenne kedvem, mert nem szeretek tétlenül ücsörögni, de az ezzel járó stressznek a gondolatától is égnek áll a hajam.
Beleszoktam ebbe a remete életbe,mert ezáltal végre sikerült megnyugodnom, jobban vagyok és félek ezen változtatni, mert akkor talán újra kezdődnek a szörnyű érzések ,rosszullétek. Úgyhogy már nincs is kedvem változtatni ezen, pedig tudom, hogy kellene.Emiatt vagyok most nagy dilemmában és eddig senki sem tudott segíteni, még pszichológus sem, pedig sokat jártam, hozzá.
A gyermekem miatt szeretnék változtatni ezen és újra "normális" életet élni (bár én idealista vagyok és ezért nem ezt tartom feltétlenül normálisnak,de mindegy...).Régebben nem voltam ilyen.
Van valami ötletetek, mit lehetne tenni ez ellen a külvilág ,kapcsolatok iránt érzett ellenszenv ellen?Mi lehet az oka?Valakinek hasonló tapasztalata?
Békés megyében lakok.Egyenlőre sajnos az online beszélgetés nem működő képes, de későbbiekben megoldható.Privátba tudsz írni, ha gondolod...
37/N
Próbálok megértő lenni veled, de őszintén elég nehéz, miután anyaként műveled, választottad ezt az életformát. (Én ilyen családban nőttem fel, ahol az egyik szülő "mentálisan sérült", így mindig otthon tespedt és el kellett nézni az összes rigolyáját. Borzasztó!!) Azt a felét megértem, ha az ember olyan szinten pánikbeteg, hogy nem tud az utcára menni, de az ilyen szintű bajt pszichiáterrel kéne kezelni. Viszont az, hogy kényelmetlen munkahelyen órákon át ücsörögni, fárasztó emberekkel átlagos, érdektelen dolgokról beszélgetni az a te luxusod, önzésed. Kicsit az írásodból az jön le, mintha hagytad volna ezeket a dolgokat elhatalmasodni, hogy nyugodtan élhesd a hőn áhított remete életedet.
Főleg, mert furcsállom, hogy ha akartál változtatni, és pszichológushoz is jártál hogy-hogy nem jutottatok semmire? Még az okokra se jöttetek rá? Én olyan szembesítéseket szoktam kapni, hogy a "fal adja a másikat". Te meg "sokat jártál hozzá", és még mindig azon tűnődsz, mitől lehet ez az egész? Én azt tudnám elképzelni, hogy már a munkanélküliséged alatt – ha nem korábban –, mikor még jól elvoltál, elkezdődhetett benned valami céltalanság, betespedés.. mert jó, hogy eljártál, leugrottál a boltba, de volt egyáltalán társaságod, valamilyen kapcsolatod az emberekkel? Szerintem borzasztó hamar le lehet épülni, ha az embernek nincs semmi dolga, csak teng-leng.
Remélem le tudod küzdeni ezt a dolgot!!
Már a pánikos időszakom előtt sem volt társaságom, mert így alakult.Csak a szűk családi köröm van, már sok éve.A barátok elmaradoztak, mert megvan nekik is a maguk családja, munkája.
De legalább mentem.És pont akkor kezdődött a pánikbetegségem, mikor a legnagyobb elszántsággal igyekeztem volna munkát, társat keresni , sőt, emellett még tovább tanulni.
A pszichológus sok mindent mondott, de azt nem, hogy mi lehetett a kiváltó oka ezeknek a bajaimnak.Megtanította, elméletben, hogyan küzdhetném le a szorongásomat, de sosem mertem gyakorlatban megvalósítani és újra kimozdulni.
Pszichiáternél is voltam, az csak gyógyszert írt.De nem szedtem, a rosszulléteim anélkül is szépen elmúltak, csak a fóbiám maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!