Önbizalom hiány ellen mit lehet tenni? (Többi lent)
Ne edd magad azon, hogy még csak 17 éves vagy és nem volt barátnőd, van akinek 25 éves koráig sincs, aztán megtalálja az igazit, és ő lesz a felesége...= happy end
Ha nem mersz kezdeményező lenni, haználd ki az alkalmat, mikor más beszélget veled, próbáld meg átvenni tőle az irányítást.
Ha, pedig azt mondják, hogy jól nézel ki, fogadd el, mert tényleg úgy lehet.
Mintha ha csak az én életemről beszélnél,elképesztő a hasonlóság.Azt tudom neked tanácsolni,hogy ne izgulj annyit ilyen helyzetekben.Legyél kemény és határozott, vedd magadhoz ilyenkor az irányítást.Érdekes tapasztalat lesz először elhiheted,és persze tudom könnyű mondani.De figyelj:Én mindössze 172 magas vagyok szép súlyfelesleggel.
Mégis olyan a fellépésem a tekintetem, hogy a legtöbb ember megszeppen mikor a szemebe néz, még a nagy dumás majmok is(még ha többen vannak akkor is!).
Nem lesz könnyű de ha sikerül, ámuldozni fogsz magadon hogy én ilyenre is képes vagyok.
Mint írták is előttem, ne foglalkozz azzal hogy még nem volt barátnőd, emiatt nem kell rosszul érezned magad, majd jönni fog.
Az hogy elkezdtél valamit mint a fogyókúra és véghezvitted, elkezdtél kondizni és eredményt érsz el azt mutatja hogy el tudod érni amit akarsz. Az önbizalom belülről jön, mint ahogyan magában a szóban is benne van: bízni saját magadban. Sokak nem képesek erre, te igen, ezért bízhatnál magadban.
Az önbizalomhiányt leginkább az okozza hogy nem tudjuk hogy mások hogyan reagálnak a cselekedeteinkre, megjelenésünkre, véleményünkre stb., tehát tartunk a következményektől, reakcióiktól.
Nekem elég szar volt az általános iskola, tettek róla hogy ne legyen önbizalmam. Miután eljöttem onnan már középiskolában éreztem hogy ha nem teszek ellene meg fog maradni. Nem szerettem nagyon emberekkel beszélni, de mégis elmentem különböző ifjúsági programokra, csereprogramba, részt vettem hasonlókban. Eleinte nehéz volt, és minél újabb volt a helyzet annál nehezebb volt, de ha visszanéztem egy-két évvel korábbi önmagamra akkor rájöttem hogy hihetetlenül sokat feljődtem ezen a téren.
Önbizalomra nincs recept, de szerintem a legjobb dolog ha nem zárkózol el a tapasztalatoktól, kipróbálod magad új helyzetekben amiknek a következményeiből tanulsz, ezáltal később már nem fogsz tartani tőlük.
Mint ahogy anno a fogyókúra ment, ez is menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!