Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet, hogy pánikbetegség?

Lehet, hogy pánikbetegség?

Figyelt kérdés
Hetek, hónapok óta rosszul érzem magam, de igazából az utóbbi 5-6 hétben lettem rosszabbul. Azelőtt is magamba forduló, zárkózott személyiség voltam, nem igazán társasági ember, itthon érzem a legjobban magam. De 5-6 hete elkezdett fájni a mellkasam, a gyomrom, ehhez rossz közérzet társult. Jött aztán a hányinger is. Háziorvos nem igazán foglalkozott velem, már hipochondernek is nevezett. Végül őt megkerülve a sürgősségire mentünk be. Csináltak EKG-t, néztek vérképet, de azt mondták, nem találtak semmit, menjek el gasztroenterológushoz. Ő megállapította a refluxot, amire kaptam is gyógyszert, amit lassan 2 hete szedek, de semmit nem használ. Sőt, az utóbbi napokban elkezdtem szédelegni, zsong a fejem, el van nehezülve, fáj az állkapcsom is, nagyon rossz a közérzetem. Gondolkodom, hogy holnap visszamegyek a gasztroenterológushoz. Ezek miatt a panaszok miatt a házból se nagyon akarok kimenni, félek, hogy rosszul leszek. A mellkasi fájdalom miatt, meg hogy a karom is fáj, gondoltam rá, hogy a szívemmel van baj. Aztán a fejfájás, szédelgés, állkapocs-fájdalom miatt azon is kattogtam, hogy nehogy agyvérzésem legyen. Szerintetek ez pánikbetegség, pszichés eredetű? Vagy további kivizsgálások lehetnek szükségesek, hogy nincs-e valami belső, szervi bajom? Nagyon rossz érzés, tipikusan azt érzem, hogy nagyon szeretnék már végre újra egészséges lenni. Valakinek volt ehhez hasonló tapasztalata? Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. júl. 13. 17:25
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Igen. Pszichiáterhez menj, ne gasztroakármihez. Eleget vizsgáltak már.
2014. júl. 13. 17:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia,Depressziò,vagybigen pànik betegsėg... ez a 2 nagyon hasonlo tunet...mind 2 re!!!nekem a battyam vokt panik beteg,de gyogyszerek nem igazàn segitetek rajta csak függövė tette a bàtyàmat!!!!ajànlani tudom neked egy jo baràtot akivel mindenröl tudsz beszelgetbu stb. . Akivel le tudod magadat kötni...elveszi a gondolataidat..... battya. Annyira panik beteg volt...hogy mar felt hogy mikor lesz rosszult...akarhanyszor ettol fėlt mindig rosszul lett!!! Ėn mindig vele voltam...:(huga vagyok)es egyutt akkàr hajnalokig beszėlgetünk,imadja a lovakat en utalom...(felek tole) de mindug csak az i kedveert mondtam hogy menjünk lovagolni ... bezzeg fėlten...csak mindig azt amuit tudtam higy szeret...kedveben jarta.!!!akkoriban volt egy baratnoje is akku nem ertete meg....söt kinevete...es ezzel csak le ėpitete!!! Fontos hogy kivek erzed jol magad...azzal legyel a legtobbet.. '!!h egyeduk vagy nem jo.. a gondolataid szarnyalni kezdenek es jon a panikolas...rosszul leszek mindjart!!!!azota a battyam meg gyogyukt...!!! Jobbulast gyogyulàst kivanoj neked is!!
2014. júl. 13. 17:56
 3/7 anonim ***** válasza:

A reflux csinálhat gyomor és esetleg mellkasba sugárzó panaszokat.Sőt, akár torok felé is érezhetsz furcsaságokat.

A mellkas, kar, állkapocs fájdalom utalhat szívproblémára, viszont az elvileg kimutatta volna az ekg.

De ezt az összes problémát, amit felsoroltál okoztatja a pánik is, illetve stressz, idegi eredetű probléma.

Azt mondom, ne aggódj, mert bármi okozza is, az aggódás, félelem csak ronthat rajta.

A reflux lassan jön rendbe, tehát szerintem nem szokatlan, hogy még nem hatott a gyógyszer, amit felírtak rá.

A háziorvosod azért elég lazán veszi, engem sokféle vizsgálatra elküldtek, volt szívultrahang is, meg egész napos ekg, stb.Megnyugtatásképp azért próbálj kikunyerálni még valamilyen vizsgálatot.

2014. júl. 13. 18:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg lelki oka van. Egy jó pszichológus (NEM pszichiáter) tudna segíteni. De ezt most ne úgy fogd fel, hogy valami komoly betegséged van, és fú pszichológushoz kell járnod... Nem erről van szó, csak hát mivel mondtad hogy elég zárkózott vagy, nem hiszem hogy gyakran szoktál lelkizni emberekkel, pedig az nagyon sokat segít, főleg ha ennyire szorong valaki. És egy szakember segítségével még azt is ki lehetne deríteni, hogy mire vezethető vissza ez az egész pszichés dolog
2014. júl. 13. 18:19
 5/7 anonim ***** válasza:

"Megnyugtatásképp azért próbálj kikunyerálni még valamilyen vizsgálatot."

Ez tényleg jó tanács. Bármit, csak vizsgáljanak. Mellesleg én végigcsináltam a pánik betegséget, és a depressziót, így kapásból felismerem, ha valaki ilyen tünetekre panaszkodik. Kedves kérdező? neked egyetlen tüneted se utal pánikra, sem depresszióra. Én nem állítom, hogy nincsen valamilyen bajod, de ez a kettő tutira nincsen Viszont ha a refluxot nem kezeled kielégítően, és nem táplálkozol hozzáillően, akkor még súlyosbodhat is a bajod. Tudod ezek a betegségek amikről itt szó van, sokkal tovább tartanak, mint egy nátha, amid eddig volt. Vagy egy fejfájás.

2014. júl. 13. 20:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen. Pl. az is lehet.

Pszichiáterhez menj; ne organikus okokat keressetek ott, ahol a test már kiabálva jelzi, hogy a lélekkel van a baj. Te miért nem hallod?

2014. júl. 13. 21:39
 7/7 anonim ***** válasza:
4-es: ilyen bajokon egy pszichológus nem tud segíteni, mert nincs meg hozzá sem a képzése, sem a tudása. Ilyen bajoknak a GYÖKERÉT kell megfogni, (különben csak tünetváltás lesz), ahhoz pedig pszichiáter kell. Nem is kispályás!
2014. júl. 13. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!