Segítség! Megőrültem?
17 éves fiú vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy miért van az, hogy leülök tanulni, és elkezd játszódni a fejemben egy dal, és nem hagyja abba, ezért állandóan vissza kell rántanom magamat a jelenbe, de úgy, hogy van olyan hogy 2 óráig csinálok annyi leckét, amennyit kb. 20 perc alatt is meg lehetne, ha tudnék koncentrálni. Szóval állandóan valamilyen zene megy a fejemben, de néha párbeszédek filmekből vagy hasonlók... Azon kívül azon is észreveszem magam gyakran, hogy amikor olvasok, akkor "hallom" a fejemben a szavakat. De olyan is van, hogy magammal beszélgetek gondolatban, de úgy, mintha két ember vitatkozna. És eléggé dekoncentrált vagyok, állandóan elfelejtem, amiket órán mondanak vagy kimennek a fejemből dolgozatok vagy még fontosabb dolgok és ez nagyon kellemetlen tud lenni.
Tény, hogy nagyon jó zenei hallásom van, de ettől függetlenül szerintem ez nem normális. Aggódom magamért. Mit gondoltok/gondolnak?
"Szerintem egy jó bulizásra, egy kitűnő szexre, majd 1 nap alvásra vágysz hidd el."
egyikben sem volt még részem sajnos, és őszintén szólva fogalmam sincs, mikor lesz...:(
Gyere el bulizni velem...;)
18/L
A kérdésedre: NEM, nem őrültél meg, a közelébe sem kerültél.
Szia!
15/F
Minta én írtam volna vannak kérdéseim!
1,van olyan ami bánt legbelül téged ami nagyon zavar?Egy probléma ami majdnem napi rendszerességgel tör rád és tudod h nincs rá igazi megoldás?
2,Vannak barátaid?Hogy állsz velük?Szoktál "lógni velük" vagy suli után egyedül vagy?
3. Olyanod nem szokott lenni,hogy elképzelsz szituációkat?Lehetetlen szituációka,hogy "milyen jó lenne ha így lenne",és a szituba magadat képzeled.
Nem óhajtok beférkőzni a magánéletebe,csak elég igennel v nemmel felelned semmi konkrét nem érdekel.
22:02 vagyok
ha a 3-asra igen a válasz akkor mi van?
22:02 nem tudom nálad miért van,megpróbálok magamból kiindulni.Nálam például azért mert elégedetlen vagyok magammal(persze csak feltevés, hogy ezért, nem mondtam én se senkinek)és ezért találok ki alternatív valóságokat, magamról filmek jeleneteit vagy akár magamtól de a lényeg,hogy hihetetlen dolgokat teszek benne.Biztos ez ilyen "tudatalatti segítség" abban a pillanatban jó magadat látni hogy mikre vagy képes,de mikor feleszmélsz, már nem annyira!
Nem tudom rád ez mennyire illik!Nálam sem biztos csak ez elég logikus lenne.
20:47:
1.Igen.
2. Is-is. Vannak barátaim, de olyan, akire napi rendszerességgel számíthatok, nem nagyon. Ezzel nem vagyok elégedett.
3.Igen
Kíváncsi vagyok a következtetéseidre:)
1. -re a tippem: Gondolom arról a belső gondról nemigazán szoktál beszélgetni az emberekkel,mert vagy szégyelled vagy már próbálkoztál és nem értettek meg vagy kinevettek vagy mérgesek lettek.Ezért el kellet fojtanod legalábbis annyira hogy ne látszódjon kívülről,és mikor magad vagy, hirtelen kiengeded a gőzt.Szerintem ez van.Csak te nem csapkodsz vagy ilyenek az agyadban lerendezed.Szerintem ezért hallod a zenét (ahogy én is) és a problémára is keresed a válaszokat magadban ez a belső vita amit írtál(ilyenem nekem is van)
2.Ha nincs olyan megbízható barátod csak mondjuk haverok akkor talán magányosnak érezheted magad.Ez is lehet egy oka a belső vitádnak,mondjuk elemzed a gondot, a következményeit vagy ilyenek.
3. Ugyanazt tudom mondani amit a 22:02-esnek.
Ha totális baromságot írtam ne szidj le,csak tippelgetek és magamból indulok ki,de mint tudjuk mindenki más.
Hát én nem értelek.
Miért lennél őrűlt ezért, amit itt elmondtál?
Ha egy normális ember valamire gondol azt hallja is hangként a fejében.
Már nem a hallúcinűcióra gondolok, amikor a gondolkodűsodtól idegen hangot hallasz, hanem, gondolsz valamire vagy elgondolsz valamit, az csak hallod a fejedben.
Én is ha gondolok valamire, hát hallom, de én gondolom, másként hogy lehetne gondolkodni, ha nem a saját hangodkánt hallod vissza, nem?
Ami a zenét illeti, az én fejembem mindig az megy.
Ha nem vagyok ideges, beszélek valakivel, vagy vagyok valahól, egy bizonyos zene megyy a fejemben.
Nálam, hogy is mondjam, nem tudom jobban elmagyarázni, példáúl ha meglátom Bacsadit, akit nem szeretek, akkor a Morandit hallom magamba (mert mikor töle hazajöttem akkor azt hallgattam), és ha hallom a rádióban, akkor Bacsadira emlékeztet.
Szóval ha beszélek valakivel vagy valami, én is zenét hallok a fejemben, és bizonyos zeneszámokat nem bírok hallgatni, mert az általam nem szeretett dolgokra emlékeztetnek, de valami azt sugja hogy hallgassam öket.
Mindig, ha beszélgetek valakivel(ezt már emlitettem), szól bennem a zene, és a zenétöl nem tudok annyira odakoncentrálni.
És ha olvasok valamit, akkor én is hallom a szavakat, söt a hangnemeket is.
Olvasom az Üvöltö szeleket, vagy az Elfújta a szelek-et, vagy más könyvet, minden egyes szereplönek a párbeszédben hallom a hangnemét.
Például, Scarrletnek, éles csengö hangot hallok, Ashley-nek lágy hangot, vagy Nelly-nek érces gangot és így tovább.
Ha ilyen Story, vagy Best féléket olvasok, akkor is hallom magamba a különbözö hangnemeket.
És én is beszélgetek magammak/ba két gondolatban.
Mikor valami kérdés, példúl, hogy miért született meg valaki,( akit gyülölök) elkérdezem gondolatban, akkor egy másik gondolatom rávágja, hogy velem legyen szóval a nekem nem tetszö választ.
Olyan mintha más gondolat mondaná, de a saját hangnememet hallom mindkét gondolatban, mintha magammal vitatkoznék, de a másik gondolat azért jön, mintha valaki mondaná neki.
Ha meg magadba beszélsz szerintem akkor se vagy bolond.
Az a fő, hogy tudjad, hól vagy, és mit beszélsz, amógy beszélhetsz magadban is, ahól akarsz.
Azt ne mondjátok hogy őrűlt vagyok, mert útálok, minden egyes elmebeteget, és öreget.
Minden öreget, és bolondot a diliházba csukatnék, a sárga házat meg elvinnám jó messze, hogy ha megyünk Száldobágyra ne kelljen elmenjünk mellette.
Már , mondjuk, megyünk a megyei kórházba, és elmegyünk a Sárga ház (nálunk az a diliház), elött, eszembe jut, hogy ott vannak a bolondok, és gyülölök mindenkit aki ott van.
Utolsó, ne haragudj, de te nagyon hülye vagy!!! Minden ilyen jellegű kérdésnél a te bugyuta válaszaidat látom. Elég nagy primitívségre vall, ha gyűlölöd az "elmebetegeket", mert nem ők tehetnek róla, hogy olyanok, amilyenek!!! Most akkor ezzel az erővel utálhatod a mozgássérülteket, szemüvegeseket, rákbetegeket...stb.
Szerintem tartsd meg a szemét beszólásaidat magadnak, és ne is okoskodj!
Ugyanez 18/l !!!
Én is tovább szövöm a sztorikat ,néha angyalokkal beszelek képzeletben..
16l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!