Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megőrültem vagy mi van velem?

Megőrültem vagy mi van velem?

Figyelt kérdés

Állandóan arra gondolok, hogy minden ember hallja a gondolataimat és kihallgatnak. Ha a szobámban vagyok mindig azt hiszem, hogy kibeszélnek a hátam mögött. Nagyon gyakran azt hiszem, hogy van valaki mögöttem, és mindig ha egyedül vagyok itthon magammal beszélgetek pl: "Akkor most hozok egy pohár vizet." Próbálom hitegetni magamat, hogy nem követ senki, meg hogy nem azért fordultam hátra, hogy megnézzem van-e mögöttem valaki, csak úgy. Ha sötétben vagyok egyedül egy szobában, akkor gyorsan elkezd dobogni a szívem és gyorsan szó szerint kirohanok onnan. Én már teljesen úgy érzem, hogy nem vagyok normális, de senkivel nem beszéltem még erről! Mit tehetnék, mert úgy érzem, be fogok kattanni!! HELP!

Köszi az értelmes válaszokat!! 13/L

(Amúgy mostanában ez a "kihallgatják a gondolataimat" dolog nagyon frusztrál engem!)

2011. márc. 15. 15:01
 1/7 anonim ***** válasza:
A skizofrénia egy betegség. Fordulj pszichológushoz ezekkel a problémáiddal.
2011. márc. 15. 15:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Amúgy teljesen normális vagyok, nevetek meg boldog vagyok, igaz, hogy naponta vannak ezek a dolgok, de jól érzem magamat. Akkor is lehetek skizofrén??? :O
2011. márc. 15. 16:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyből skizofrénnek titulálni kicsit erős, de arra valóban jellemzőek ezek a tünetek IS. Én a digitális eszközökről hiszem azt (nem mindig, ha jobban vagyok, akkor nem), hogy azon keresztül figyelnek kamerával. Elég dilis gondolat, de ez van. Viszont nem skizofréniával diagnosztizáltak. Szóval, nem biztos, hogy az, de menj el orvoshoz minél hamarabb!
2011. márc. 15. 20:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, ez a kamerás dolog velem is van, én azt hiszem, hogy a saját családom kifigyel! :S De anyukámnak hogyan tálaljam ezt a dolgot, hogy el kéne menni a dokihoz mert ilyen van velem?? (Anyum nem ez a mindennel elviszem a dokihoz a gyerekem. :() Pedig tudom, hogy fontos lenne.
2011. márc. 16. 18:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát, valahogy valakitől pedig kellene kérni segítséget, ha finoman adagolod neki, hogy ez van és komolyan beszélsz, be fogja látni remélhetőleg, hogy valami baj van. Esetleg iskolai védőnő/suliorvos?
2011. márc. 17. 20:43
 6/7 anonim válasza:

A legelső és legjobb segítség a szülő lehet, persze ez attól is függ, milyen a kapcsolatod velük, és mennyire beszéltek nyíltan egymással. Ha velük nem, akkor egy tanároddal, akiben megbízol vagy az iskola pszichológusával érdemes beszélni. De mindenképp az a legcélravezetőbb első lépés, ha elmondod valakinek. Ez nem egy olyan dolog, amit egyedül meg tudnál oldani, még ha tanácsot is kérsz. Mi ismeretlenek vagyunk, nem tudjuk, a részleteket (az általános gondolataidat, az életkörülményeidet, ilyesmik), sőt, mi a saját gondolataink és logikánk alapján próbálunk valami értelmes választ adni. :) Egy szakképzett valakivel sokkal jobban járnál. Remélem, minden rendbe jön majd. :)

( Egyébként én még most 18 évesen is félek egyedül a sötétben ;) )

2011. márc. 17. 21:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaitokat! Majd akkor beszélek valakivel! Ti legalább tudtok normálisat válaszolni. ;D
2011. márc. 19. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!