Megőrültem vagy mi van velem?
Állandóan arra gondolok, hogy minden ember hallja a gondolataimat és kihallgatnak. Ha a szobámban vagyok mindig azt hiszem, hogy kibeszélnek a hátam mögött. Nagyon gyakran azt hiszem, hogy van valaki mögöttem, és mindig ha egyedül vagyok itthon magammal beszélgetek pl: "Akkor most hozok egy pohár vizet." Próbálom hitegetni magamat, hogy nem követ senki, meg hogy nem azért fordultam hátra, hogy megnézzem van-e mögöttem valaki, csak úgy. Ha sötétben vagyok egyedül egy szobában, akkor gyorsan elkezd dobogni a szívem és gyorsan szó szerint kirohanok onnan. Én már teljesen úgy érzem, hogy nem vagyok normális, de senkivel nem beszéltem még erről! Mit tehetnék, mert úgy érzem, be fogok kattanni!! HELP!
Köszi az értelmes válaszokat!! 13/L
(Amúgy mostanában ez a "kihallgatják a gondolataimat" dolog nagyon frusztrál engem!)
A legelső és legjobb segítség a szülő lehet, persze ez attól is függ, milyen a kapcsolatod velük, és mennyire beszéltek nyíltan egymással. Ha velük nem, akkor egy tanároddal, akiben megbízol vagy az iskola pszichológusával érdemes beszélni. De mindenképp az a legcélravezetőbb első lépés, ha elmondod valakinek. Ez nem egy olyan dolog, amit egyedül meg tudnál oldani, még ha tanácsot is kérsz. Mi ismeretlenek vagyunk, nem tudjuk, a részleteket (az általános gondolataidat, az életkörülményeidet, ilyesmik), sőt, mi a saját gondolataink és logikánk alapján próbálunk valami értelmes választ adni. :) Egy szakképzett valakivel sokkal jobban járnál. Remélem, minden rendbe jön majd. :)
( Egyébként én még most 18 évesen is félek egyedül a sötétben ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!