Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lett velem? Úgy érzem...

Mi lett velem? Úgy érzem megőrültem! 14 hónapos a fiam.

Figyelt kérdés
1 hete teljesen kivagyok, csak bőgök. mindenen kiakadok. Arra is nagyon nehezen szánom rá magam, hogy reggel kikeljek az ágyból. Egyszerűen nem tudom rávenni magam arra sem, hogy elvégezzem a házimunkát, pedig régen minden nap főztem, mostam, takarítottam, mire a férjem hazajött, tisztaság volt, főtt étel. A gyerekhez sincs türelmem, pedig nagyon szeretem, ő a mindenem. Nem megyünk már sétálni sem, lehetetlennek érzem hogy felöltözzek és emberek közé menjek. Nem tudom mi lehet velem. Egész nap itt ülök az 1 szobás kis lakásban, négy fal között és bámulok magam elé. Semmi nem érdekel. Amióta a fiam megszületett, én vagyok vele reggeltől estig, egyedül. A férjem hajnal fél5-kor elmegy dolgozni és este jön haza. Amikor hazaér, fáradt, beesik az ágyba, gyakorlatilag hozzám se szól. Beviszem neki tálcán a vacsorát, megeszi, és alszik. Hétvégén is mindig fáradt, ezért rosszkedvű, ilyenkor szólni se lehet hozzá. Én meg már úgy érzem, nem bírom tovább. Régen több barátnőmmel tartottam a kapcsolatot, de most már senkivel sincs kedvem beszélni. Ne akarom hogy a fiam kárára váljon a hülyeségem. Próbálok sokat játszani vele, tanítgatni, de úgy érzem lélekben nem vagyok itt. Ha eljön az este és a fiúk alszanak, csak nézek magam elé és forog az agyam, általában 1-2 óra mire elalszom. Mi lehet velem?
2010. jan. 20. 10:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Tipikus depressziós tünetek.Nem rosszból,de ebből vagy kizökkented magad,vagy csak rosszabb lesz.
2010. jan. 20. 10:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! Ez sajnos depresszió,javaslom keress fel egy orvost,hidd el,segít! Nem őrültél meg,nem vagíy dilis,egyszerüen sok anyukánál elő jön! Adri (gyerekorvos)
2010. jan. 20. 10:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia!Ma jutott el az agyamig nekem is ez a kérdés,h.talán depressziós vagyok????????Kábé ugyanez a helyzet,de én ráadásul egyedül vagyok a gyerkőccel,és én úgy érzem,hogy nagyon un engem.Ha it van valaki,néha eljátszik szépen,de ha ketten vagyunk,csak sir,és kézben akar lenni,én meg igy nem tudok semmit csinálni.Én is begubóztam,de szerencsére vannak barátaim,akik próbálnak segiteni.De éjszaka én is egyedül vagyok,és nekem is csak kattog az agyam.És én sokat adnék azért,ha a férjem csak ott sziszogna mellettem,mert igy egyedül még rosszabb.Muszáj kimozdulnunk,menjetek ti is sétálni,csak elindulni nehéz,de nekem is jót szokott tenni a levegő.És a barátaidat keresd fel mielőbb,ha igaz barátok,akkor átsegitenek a nahéz időszakon.De először saját magadat kell rendberaknod.Nagy a pofám most,de hidd el,én sem vagyok jól......
2010. jan. 20. 10:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Ki kell mozdulnod,programok,séták beszélgetések,és helyre fogsz jönni.Csak nagyon nagyon akarnod kell.Az elsö alkalom/alkalmak nehezen jön/jönnek majd,de hidd el ha egy kicsit megerőlteted magad,minden a "régi2 lesz.Az a baj hogy nincs kihez szólj,felnőtt társaság kell.
2010. jan. 20. 10:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, ez depressziónak tűnik. De nem értek egyet az előttem íróval, ebből te nem tudod kizökkenteni magadat!

Az már egy jó lépés, hogy rájöttél, baj van. A fiad és a családi béke érdekében kérj segítséget! Beszélj a védőnőddel, háziorvosoddal, kérj tanácsot, vagy keress egy megbízható pszichológust!

Sajnos még mindig sokan nem mernek pszichológushoz fordulni, pedig sokat segíthetnek! Neked szükséged van rá!

Tessék időt szakítani magadra is!!!!

2010. jan. 20. 10:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a megértést!
2010. jan. 20. 10:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a helyzet sajnos. De én arra jutottam, hogy igen csalódás nekem az, hogy a párommal vállaltuk a babát, ő is akarta, mostmeg sosincs itthon, minden rám hárul. Ráadásul ő kevesebb pénzt hoz, mint a gyedem:(

Én úgy képzeltem el, hogy boldog család leszünk HÁRMAN, nem a fiammal édeskettesben. Persze, hogy az ember befordul, hisz a szeretett párjától szinte külön él.

Nekem ez a véleményem, hogy nem csak magadban kell a hibát keresned, hanem a férjeddel is kellene beszélnetek, mert ha így haladtok, akkor teljesen elhidegültök ti is egymástól.

Ez az én véleményem.

2010. jan. 20. 10:58
 8/9 anonim ***** válasza:
sajnos ez depresszió.az első fiamnál volt nekem is,de az azután jött ki miután a férjem elhagyott minket.ugyanezek voltak a tünetek,csak annyival már súlyosabb volt,hogy én elfelejtettem alapvető dolgokat.pl hogy hol a pályaudvar,forogtam körbe-körbe,perig 10 éve ott járok,és akkor is ott volt,de az agyam kikapcsolt.ilyen húzásaim után egyszerűen kézen fogtak a barátaim,és elvittek egy pszichológushoz.kaptam gyógyszert,ami sokat segített,nem kelett csak 2 hónapig szedni,és a dokinál is csak 4 szer voltam.sokat segített.szerintem ezt már egyszerű kis kimozdulás nem teszi rendbe.valami lelki bajod van,amit még magadnak se mersz bevallani,és ez őröl belülről,vagy történt valami az életedben ami nem jó.ne habozz segítséget kérni.hiszen van egy kis gyermeked.már miatta meg kell tenned,hogy segítséget kérsz.
2010. jan. 20. 11:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Valaki írta itt hogy a férjed is kell ehhez. Sztem ez nagyon fontos lenne, hogy megbeszéld vele, hogy ő is segítsen. Ne két külön szálon fusson az életetek.
2010. jan. 20. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!