Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segítség! Megőrültem?

Segítség! Megőrültem?

Figyelt kérdés

17 éves fiú vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy miért van az, hogy leülök tanulni, és elkezd játszódni a fejemben egy dal, és nem hagyja abba, ezért állandóan vissza kell rántanom magamat a jelenbe, de úgy, hogy van olyan hogy 2 óráig csinálok annyi leckét, amennyit kb. 20 perc alatt is meg lehetne, ha tudnék koncentrálni. Szóval állandóan valamilyen zene megy a fejemben, de néha párbeszédek filmekből vagy hasonlók... Azon kívül azon is észreveszem magam gyakran, hogy amikor olvasok, akkor "hallom" a fejemben a szavakat. De olyan is van, hogy magammal beszélgetek gondolatban, de úgy, mintha két ember vitatkozna. És eléggé dekoncentrált vagyok, állandóan elfelejtem, amiket órán mondanak vagy kimennek a fejemből dolgozatok vagy még fontosabb dolgok és ez nagyon kellemetlen tud lenni.

Tény, hogy nagyon jó zenei hallásom van, de ettől függetlenül szerintem ez nem normális. Aggódom magamért. Mit gondoltok/gondolnak?

2010. jan. 5. 21:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem lehetséges ,hogy mostanában sok stressz ér és nem vagy kipihenve.a félévzárás a nyakunkon van és ilyenkor nagy a hajtás...próbáld meg kipihenni magad.

ha nem múlnak a tünetek akkor menj el neurológushoz.

2010. jan. 5. 21:30
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Hát nem tudom mi lehet ez,de nem vagy egyedül.én is.

Ezt nem kell negatívumnak venni.De ha a hangok zavarnak,allítsd le.pihenj többet...

Nehéz,tudom,de sikerülni fog.

Az viszont a legdurvább,hogy amikor olvasok,én is szó szerint hallom a fejemben a hangokat...

Nem tudom,mi lehet ez,de valami 6.érzék féle lehet :))

2010. jan. 5. 21:30
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
én is így vok vele :D de sztem ez alap
2010. jan. 5. 21:39
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
:) Velem is van így néha. Hallgass meg egy másik dalt! És az kiveri a fejedből... vagy egy harmmadikat. ;)
2010. jan. 5. 21:42
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha zavar érdemes lenne elmenned pszichológushoz.Ő megtaníthat jobban koncentrálni is.
2010. jan. 5. 21:47
 6/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, többé-kevésbé megnyugodtam.

A kialvatlanság és a stressz az igaz, sajnos korán kell kelnem:(

A pszichológus lehet, h jó ötlet.

2010. jan. 5. 21:55
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Én 18 vagyok és lány, de kb azonos a problémánk. Bár nekem nem zene megy a fejemben. Inkább sokszor van olyan hogy fantáziálgatok. Nem szexuális fantáziára gondolok. Egyszerűen csak mondjuk látok egy filmet, de nem látom végig, és elkezdem magamban tovább szőni az eseményeket. Vagy olvasok egy többkötetes folytatásos könyvet és amíg nem tudom megszerezni a következőt, addig elkezdem magamban továbbalakítani a dolgokat. De vannak olyan történetek amiket teljesen egyedül találtam, ki és ezeket fejtegetem úgymond magamban. Soha nem mertem erről senkinek beszélni mert tartottam tőle, hogy dilisnek néznének. De mára már rájö9ttem egyszerűen csak gazdagabb a fantáziám mint az átlagnak. Az a gondom csupán, hogy mint nálad is ez főként akkor jön elő mikor úgymond unom magam. Hiába tudom hogy tanulni kellene másnapra, mert suli, egyszerűen nincs kedvem hozzá és olyankor folyamatosan elkalandozok gondolatban.

Ami az olvasás közbeni hangokat illeti, nos én már a kezdetekben is, mikor olvasni tanultam, hallottam magamban a hangot, amint mondja a szavakat amiket én épp olvasok. Ez sztem teljesen normális dolog. Sőt ha valami regényt olvasok akkor én látom az egészet magam előtt mint egy filmet, és persze hallom hozzá a hangokat is. Persze a hangot magát egy szimpla újságcikk olvasása közben is hallom, feltéve, ha magamban olvasok, ha hangosan akkor nem.

Ja és magamban is szoktam beszélni. Sőt a macskámmal is ha egyedül vagyunk otthon és rámjön a dumálhatnék:)

Nyugi semmi baj nincs veled.

Valaki írta előttem hogy a stressztől. Nálam ez az elkalandozás évek óta tart, és nem érzem hogy állandó stresszben lennék.

18/L

2010. jan. 5. 22:02
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

á amikor olvasok én is a "fejemben hallom" a dolgokat:D én is szoktam fantáziálni! pl.: Barátok Köztöt folytatom én is hogy mi lehet vajon! (lol Miki kiásta Attila húgát! o.o)

Pihenj! és ha nem jó akkor menj pszichológushoz!

2010. jan. 5. 22:23
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
ja! és zenét én is lejátszok a fejemben! az Ezüst Nyilat nemrég néztem meg és egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből a főcímdalt! xD
2010. jan. 5. 22:24
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy jó bulizásra, egy kitűnő szexre, majd 1 nap alvásra vágysz hidd el.

Nem gondolod talán, hogy túltengő tesztoszteronnal, lestrapált aggyal, és össze-stresszelve tudsz összpontosítani.

Am az utána is normális, hogy nem bírod egész nap a könyvet nézni és az agyad megpróbál szórakoztatni, hogy ne szúrd le magad a törikönyv sarkával :D:D

2010. jan. 5. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!