Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szedte már valaki a Scippa...

Szedte már valaki a Scippa nevű gyógyszert (azt hiszem szorongásoldó)? Milyen hatása van, mik a tapasztalatok róla?

Figyelt kérdés
Az interneten semmit nem találtam róla, és ez elég furcsa.

2014. jún. 26. 09:00
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! En 29 eves 3 gyermekes anyuka vagyok. 2 eves kuzdok ezzel a franya panik zavar szindroma epizodikus rohamokkal betegseggel. Frontin 0.25 es scippa 5mg. Szedtem is ahogy elkezdtem jottek a panikrohamok amik addig sose voltak! 3x eltem at ezt. Fuuu szornyu volt. Aztan lassan raallt a szervezetem a gyoygszerre jobb lett. Majd fel ev utan leszedte a dokim a gyogyszereket. Aztan tavaly karacsonykor szarul lettem bevitt a ferjem a pszichiatriara es akkor visszakaptam a gyogyszereket. Elkezdtem szedni de nem szedtem sokaig mert megtudtam hogy a 3.babammal vagyok varandos. Aztan terhesseg alatt nem szedtem. Megszuletett a lanyom szeptemberbe azota annyira szarul vagyok napi szorongasom van , szedulok, bizonytalansagerzesem van, ajulaserzesem hogy ez kegyetlen. Most jutottam el arra a pontra hogy ujra szedni kezdtem a gyogyszereket. Nem birom mar. Befordultam es depresszios kezdek lenni az allando rosszullettol. Sztem van hatasa de ki kell addig birni valahogy ami kegyetlen. Es szeretnek ebbol a szarbol kimaszni vegre
2018. dec. 26. 20:24
 32/35 anonim válasza:
100%
En panikrohamok miatt kaptam, helyreallitja az agyban a szerotoninszintet. Nekem sajnos kimerult a sok idegeskedestol mint vallalkozi, ezert szorongas es panikrohamok jottek ram, 180/90es tartos vernyomassal. A SCIPPA nekem nagyon sokat segitett. Mar tobb mint harom hete szedem, XANAX SR-el egyutt. Es barmikor ki birom hagyni mindkettot, ha ugy erzem, h nincs ra szuksegem. Szoval nekem semmi bajom a gyogyszerrel. Vannak helyzetek, amiket az ember mar nem tud magatol megoldani. A panikrohamok teljesen elmultak, a vernyomasom 40 evesen 140-150/80-90 koze beallt, a pulzus 41-60 kozott mozog nyugalmi allapotban. Szoval szerintem nem kell parazni a SCIPPAtol, ha megfelelo a hozzaallas, akkor segit.
2021. febr. 5. 22:37
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

szedem, 20mg esténként, nagyon jó. Megváltozott az életem.

Persze minden ember más.

2022. márc. 5. 22:59
 34/35 anonim válasza:

Én pánikbetegségre, depresszióra , és generalizált szorongásos zavarra kaptam. 15mg-scippát. Az első másfél hét nem volt valami jó. Ma már egy éve szedem. 2-3 hónap szedés után elmúltak az összes tünetem. Igaz híztam pár kilót, de azt lehet korrigálni Újra mosolygok, dolgozom. Sokkal jobb mint az a pokol amiben voltam.

Nem ettem, nem aludtam semmit. 5 percre nem tudtam a lakásban maradni egyedül. Az utcán nem bírtam 10 percet sétálni. Mindenhová csak autóval. A boltba nem mentem be. Csak úgy, hogy ha fogták a kezem. Egyedül nem tudtam aludni, csak ha valaki ölelt. Nyitott ajtónál zuhanyoztam, nem bírtam egy helységben egyedül tartózkodni úgy sem ha tudtam, hogy van itthon valaki. Szexuális életem eltűnt, nem éreztem semmit. Nem érdekelt. Egy falat étel nem ment le a torkomon. Gombóc érzés volt a torkomban. 3 hét alatt lefogytam 13 kilót. Foltban hullott ki a hajam a tápanyag hiánytól, de akkor sem bírtam enni.Folyamatosan ment a hasam napi 5-6x de csak víz kb.Az ízeket nem bírtam elviselni ezért a csupasz kenyeret mártogattam a vízbe. Majd amikor elkezdett hatni a gyógyszer kezdett elő jönni az étvágy de még nem nagyon. Utáni próbálkoztam csokoládéval először egy fél szelet sport szelet majd pár napra ment már egy egész. Utánna már jött a felvágott. Sikerült napi 2 szeletet megenni magában. Majd az orvos javasolta a túrórudit .....és így szép lassan vissza tért az evés is.

Pszichológus sokat segített és a gyógyszeres kezelés. Kaptam első perctől frontint is de azt viszont csak 1 hétig szedtem. Az nagyon jó döntős volt, hogy valahol a legmélyebb ponton is erős voltam és megálltam, hogy ne szokjak rá.

De ez a betegség soha nem elhanyagolható. Mindig van kiút és bízni kell és hinni.

30/L

márc. 1. 21:07
 35/35 kenorcsi válasza:

Scippa 10 mg-ot szedek. Az első 1-1,5 hétben nagyon rosszul voltam. Ki kellett egészíteni xanaxal 0,5-elvagy frontin/nap.

Este pedig Medazepám 10 mg-ot szedek.

Az eletminoseg javult, deovel a szerotonint "boldogsaghormonnak" nevezik, ez nálam inkább egyensúlyt, tevekenyebb állapotot, nagyobb türelmet, megértést produkál. Bár van, hogy el - gurul a gyógyszer, de ritka eset. Ezt tudtam megosztani. 2 hónapja szedem.

máj. 19. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!