Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szedte már valaki a Scippa...

Szedte már valaki a Scippa nevű gyógyszert (azt hiszem szorongásoldó)? Milyen hatása van, mik a tapasztalatok róla?

Figyelt kérdés
Az interneten semmit nem találtam róla, és ez elég furcsa.

2014. jún. 26. 09:00
1 2 3 4
 21/35 anonim válasza:
Jah ezt kihagytam: 29/L
2016. jún. 8. 17:26
 22/35 anonim ***** válasza:
92%

Sziasztok. 26eves lany vagyok. Ma jutottam el pszichologushoz. Kaptam frontin 0.25 es scippa nevu gyogyszereket. A frontint bemertem

Venni de a masikat nem merem abbol napi 1et kell a frontinbol napi 3at. Panik szeru rosszulletre es szorongasra kaptam. De van ket pici gyerekem egyik 3eves masik 7hos. Felek a mellekhatasoktol

2016. szept. 23. 14:13
 23/35 anonim ***** válasza:
93%
14:13: Nem kell félned, ez nem olyan veszélyes gyógyszer. Nekem pl több ismerősöm is szedte rajtam kívül depresszióra illetve pánikra, s nem mondtak durva mellékhatást. Nálam kb. 1 hétig érzelmi sivárság jelentkezett, de már akkor sem pánikoltam annyira, így nem éreztem ezt olyan zavarónak. 1-2 hónap után sokkal nyitottabb lettem a külvilág felé, sétáltam, boltoztam, egyáltalán nem zavart a tömeg, majd most így 7 hónap után megszűntek a tüneteim, teljesen jól érzem magam. Már csak megelőzés céljából kell szednem. Egyébként nekem súlyos depresszióra és pánikbetegségre írták fel.
2016. szept. 23. 18:22
 24/35 anonim ***** válasza:
94%

Boltokban eddig nem volt problemam es most mar ott is :( kegyetlen ez ezzel

Egyutt elni hogyan lehet?

2016. szept. 30. 12:52
 25/35 anonim ***** válasza:
88%
Sehogy. Pontosan tudom milyen rossz lehet most neked. Én is két évig szenvedtem ezzel, már egy idő után folyton nagyon rosszul éreztem magam. Iskolában, boltban, utcán, a szobámban, mindenhol. Életkedvem nem volt. El kellett titkolnom mindenki elől, hogy bármennyire is rosszul vagyok, úgy nézzek ki, mint akinek semmi baja, ez volt a legnehezebb. Minden fejben dől el. A negatív gondolatokat ( ,, Rosszul vagyok" ; ,, Mindjárt rosszul leszek"... stb) el kell tüntetni. Nem kell rájuk gondolni. Helyette bármi másra, ami szép. És persze meg kell keresned az okát, hogy mi okozza ezt. Múltban történt dolgok közül. Fel kell dolgozni.
2016. szept. 30. 17:35
 26/35 anonim válasza:
95%

Én azt gondolom hogy még nem éltél meg olyan mértékű szorongàst,pànik rohamot, hogy mindegy mi de segìtsen!!! Ezért hezitàlsz a gyógyszer szedésén.

Én fél éve szedem pànik ellen és nekem bevàlt.

Olyan szintű volt a betegségem hogy azt hittem dilihàzban kötök ki.Nem tudtam utazni, dolgozni,folyamatos felügyeletet igényeltem mert magamtól féltem...Mindenkit megőrítettem magam körűl...Most visszagondolva szégyenlem magam a viselkedésem miatt...

Szoval ami segìtett nekem az a scippa meg Szabó Péter motivàciós tréner.Én azt gondolom hogy a multbeli problémàk mellett a személyiségünk elvesztése is okozhatja ezeket a pszihés problémàkat.

Halgass sok előadást és cseréld ki a gondolataid és sokkal jobb lesz.

Én most jol vagyok Londonban élek és most kezdek egy munkahelyen!Én azt gondolom hogy ha màr megpróbàlkoztàl mindennel és nem sikerűlt szedd be ezt a kis tablettàt mert jobb lesz.Nekem a pokol most életté vàltozott!

2017. febr. 7. 14:18
 27/35 Lolbert Krisztián válasza:
14%
Aki nem akar gyógyszert, annak ajánlom az "öt tibeti"-t, vagy az "Anamé program"-ot, ill. a "312"-meridián tornát.
2017. júl. 16. 12:04
 28/35 anonim ***** válasza:
97%
végig olvastam a thread-et. Biologusként mondom, az escitalopram v scippa, nagyon hatékony és jó mellékhatás profillal rendelkezik.(nekem is felirták). Ettől függetlenül nem mindenkinek valik be. olyankor gyógyszer valtast eszközölnek. Az agyat pedig pl az agyrák, stroke, alzheimer, vagy éppen a szorongás miatt kialakult alkoholizmus stb teszik tönkre nem egy ssri. komoly ellenőrzéseken esik át egy gyógyszer mielőtt piacra kerül.
2017. dec. 21. 02:09
 29/35 anonim válasza:
Érdekes volt a válaszokat végigolvasni. Az az érdekes az egészben, hogyha az orvossal MINDENT egyeztetve szeded, s kezded el a terápiát, nem kéne komoly bajnak történnie. Az olyan mellékhatások, mint a hízás/fogyás, libidó csökkenés, hányinger, 1-2 hétig tartó borzasztóan gyötrelmes időszak (lelkileg) mind benne vannak a dologban. Egyrészt a gyógyszerek betegtájékoztatójában is benne vannak ezek, másrészt általában a pszichiáterek ezeket el is mondják. Tehát hogyha te normálisan eljársz orvoshoz, konzultálsz vele, akkor nem kéne, hogy baj legyen. Viszont hogyha bajok vannak és nem szólsz róla, akkor nem tud új gyógyszerre "átszoktatni" téged, s a gondok csak fokozódni fognak. Ugyan ez igaz arra, hogyha egyáltalán nem hat a gyógyszer. Nem mindig sikerül elsőre eltalálni a neked legmegfelelőbb gyógyszert, s a mellékhatások szinte elkerülhetetlenek. Viszont olyanok, amiket olvastam, hogy "agyilag rokkanttá tette a Scippa a csajt", nem létezik én szerintem. Néhány ember megrögzötten gyűlöli a pszichiátriai kezeléseket, mert a múltban élnek.
2018. júl. 5. 03:31
 30/35 anonim ***** válasza:
65%

Én fogyni szoktam tőle.

Mar 2 szer szedtem fel.evig.

Most nagyon kivagyok semmi nem erdekel

Felirattam.ujra szedem

Almossag hanyinger de ez csak 1 hét lesz kb

Aztán remélem.jobb lesz.

Mert eleg kilatastalannak latom a helyzetem.

25/L

2018. júl. 21. 01:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!