Pánikbetegség vagy klausztrofóbia?
Sziasztok, szeretném megtudni hogyan nevezik azt a jelenséget, amit tapasztaltam.
Most fordult elő másodjára, a két alkalom közt kb. 8 hónap telt el. Ma reggel a távolsági buszon álltam, mivel tele volt tömve emberekkel. Meleg is volt, mert a 34 fokos hőségben nem volt klíma. Elkaptunk egy óriási dugót, előre nem lehetett tudni mikor ér majd véget és alig haladtunk. Majd egyik pillanatban rámjött egy szapora szívverés és amolyan pánik hangulat. Az volt a problémám, hogy tudtam, hogy még nagyon messze van a következő megálló, nagy hőség volt és körülöttem csupa idegen ember állt. Valamiért rápánikoltam a tehetetlenségre, arra hogy tudtam, beláthatatlan ideig nincs lehetőségem változtatni és ki kell bírnom abban a szar helyzetben amiben vagyok.
Szerencsére 1 percen belül sikerült lenyugtatnom magamat nyugodt légzéssel. Mivel most fordult elő másodjára, és első alkalomkor is hasonló körülmények voltak, szeretném megtudni, hogy ez egy kissebb pánikroham volt vagy klausztrofóbia, esetleg valami más?
semmiképp ne fordulj ezzel pszichiáterhez!
szerintem semmi bajod, ez egy normálisnak mondható emberi reakció. ameddig nem fajul el, élj vele együtt...
Nem pánik betegség, nem klausztrofóbia, hanem pánik roham.
Relaxációval kialakítható a stressz rezisztencia, ettől megszűnnek a pánikrohamok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!