Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez önbizalomhiány lehet?

Ez önbizalomhiány lehet?

Figyelt kérdés
Kb. 3-4 éve vettem észre hogy ez van. Más emberek előtt mindig "eljátszom", hogy egészséges önbizalommal rendelkezem, viszont belül néha érzem, hogy ez egyáltalán nincs így. Vannak napjaim, amikor olyan érzésem van, hogy mindenki szebb-jobb-ügyesebb nálam, és igazából nincs is szükség rám. Miért lehet, hogy néha rám tör ez a dolog? Hogyan felejthetném el? (mások azt mondják, hogy szép vagyok, úgyhogy a környezet ezt nem befolyásolhatja, és súlyfeleslegem sincsen, ami miatt aggódnék) Köszi a válaszokat :) 18/L

2014. máj. 21. 12:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Az tök jó alap az egészséges önértékeléshez, hogy csinos a külsőd, de még ezen kívül más siker is kell hozzá. Pl. tanulásban, sportban, közösségi életben, később karrierben.
2014. máj. 21. 12:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed hogy "játszanod" kell mások előtt, akkor igen, kevés az önbizalmad.
2014. máj. 21. 12:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Senki sem tökéletes, és mindig lesznek nálad szebbek, jobbak, és okosabb emberek. De hogy mindenki? Olyan sose. Meg kell ismerned magadat valahogyan, rájönni hogy ki is vagy, és milyen is vagy valójában. Szerintem ez egy hosszú és nehéz időszak, de ha egyszer rájössz a dolgokra el fogod fogadni magadat, a hibáiddal együtt amikkel legjobb esetben tisztában is leszel. És értékelni fogod magadat, amikor rájössz olyan dolgokra, amiben te vagy a legjobb (itt BÁRMIRE lehet gondolni). Akár életcélok, akármi.. (jó, nem jut most eszembe semmi)

Én szerintem mostanra (20 éves koromra) ismertem meg magamat teljesen, de mindig változik az ember.. szóval fene tudja.

Mondjuk még mindig önbizalom hiányos is vagyok kicsit..

20f

2014. máj. 21. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!