Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kisebbsegi komplexusban...

Kisebbsegi komplexusban szenvedek, hogyan tudnek kiszabadulni a 'betegsegembol'?

Figyelt kérdés
Nem szeretnek pszichologushoz menni, kulonbozo okok miatt. De szeretnem megszuntetni ezt az allapotomat, mert mar nagyon utalom az eletemet. 16/L

2014. febr. 11. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:
és mit érzel mért vagy kisebbségben?
2014. febr. 11. 10:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Gyulolom magamat. Utalok tukorbe nezni, a kinezetemet nem birom, de magat a szemelyisegemet se. Folyton attol felek, h valamit elrontok, megbantok valakit. Ha valaki inkabb valaki massal beszelgetne egy 5 percre rogton azn gondolkodom, h mit rontottam el. Mindig azon kattogok, h tul felenk vagyok, tul streber, tul furcsan nevetek, stb..de mar folyton ezen gondolkodom es mindenert magamat hibaztatom.

Emellett sokszor halasztagok, amit utalok magamban, es reggelente is mindig atkozom magamat, h miert nem tanultsm tobbet, biztos rossz lesz a dolgozatom..

Nem igazan segit, h apammal nagyon rossz a kapcsolatom es napi szinten hallgatom, h semmire se vagyok eleg jo.

Es bennem van egy ilyen nem is tudom mi, talan kenyszer, hogy 'tokeletesnek kell lennem', mind kinezetben, tanulasban, barati korben, otthon, stb. Persze tudom, h a 'tokeles' csak egy fogalom, es nem us tudok az lenni, de megis...es ehhez hozza jon, h halasztgatok, mostanaban emiatt szoktam nagxon duhos lenni magamra

2014. febr. 11. 11:02
 3/4 anonim ***** válasza:
szerintem tornázz naponta 30-40 percet, hajtsd ki magad vele fizikálisan, az jót fog tenni mentálisan. youtube-on van egy tonna tornavideó amit végig lehet tolni.
2014. febr. 11. 11:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Amit a # 3-as javasol az csak enyhe depressziónál hatásos, súlyosabb esetben, mint amiben te is benne vagy, ez már nem elég. Ettől függetlenül nem árt sportolni, de tudom, hogy nem csinálnád (a halogatás és a demotiváltság miatt).

Én is így érzek, mint ahogy te és ez egyfajta személyiségzavar. Ugyan nem szeretnél pszichológushoz menni, de más nem fog tudni rajtad segíteni. Ahogy telik-múlik az idő, bizony romlani fog az állapotod és hamarosan már az öngyilkosságon fogsz gondolkodni. Nem szabad addig halogatni. Később pedig még meg is kísérelheted az öngyilkosságot...

Akkor pedig már nem a pszichológus, hanem a pszichiáter jön, rosszabb esetben kórházi kezeléssel...

2014. febr. 11. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!