Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mély depresszió, van kiút?

Mély depresszió, van kiút?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok.

Az elmúlt 10 hónapban kezelnek pszichiátriákon, pszichoterápiákon. Szedtem Rivot, 1,5mg-ot este, de meg se éreztem, és volt egy túladagolásom is, azóta nem szedem.

Ennek már 2 hónapja.

Most jön még egy 1 hónapos rehabilitáció borderlineosoknak és depressziósoknak, amire vagy májusba vagy juni-ba kell bemennem.

Péntekenként járok magánpszichiáterhez.

Írt fel nekem gyógyszereket. Reggel egyenlőre csak 1 szem wellbutrin, 1 szem Rilex, Magneb6, és a pulzusomra egy fél szem propalonol, vagy mi a neve, és allergiagyógyszer (Aerius 1 szem) Délben 1 szem Rilex, MagneB6, Este 2 szem rilex, 1 fél szem propalonol, és 1 szem Magneb6

Próbálok sportolni közben, elmenni mindennap egy fél órát kocogni.. de alig van erőm, nem bírom már...

A gyógyszerekről tapasztalat?

Valami vélemény, tu hogy jutottatok túl a kritikus depresszión, így nevezi a dokim.

Ui: Itthon vagyok egész nap egyedül, magántanuló vagyok.

Előre is köszönöm.

2014. ápr. 27. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de ez így hiányos.

Mi miatt kerültél ide? Talán ennek tudatába könnyebben válaszolnánk. A gyógyszerekről sajnos nem tudok semmit, de így első nekifutásra az előzmény tudatának hiányában azt tudom mondani, hogy nem feltétlenül a gyógyszer fog megmenteni, ahhoz te is kellesz.

De kérlek írd le mi történt, vagy ha nem akarod, írhatsz privátot is, de enélkül nehéz válaszolni.

2014. ápr. 27. 11:59
 2/6 A kérdező kommentje:

10 hónapja szakítottam a barátommal, akihez dependens módon ragaszkodtam. Begyógyszereztem magam, felvágtam a karjaim és bekellett mennem a pszichiátriára, bediagnosztázálták a borderline személyiség zavart, ezzel kezeltek, most pedig súlyos, kritikus helyzetben lévő depressziót diagnosztizáltak.

Olyan szinten van, hogy az ágyból kikelni nemtudok :(

2014. ápr. 27. 16:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Voltam ilyen állapotban, heteken, hónapokon át a fő programom a bőgés és a plafon katatón bámulása volt. Ezeket váltogattam és semmi másra nem voltam képes.

Sikerült kijönnöm, terápiával (gyógyszer nélkül).

2014. ápr. 27. 18:28
 4/6 homo ludensz ***** válasza:

Közepes (rekurrens) ismétlődő depresszióval járok a gondozóba gyógyszerért meg az ambuláns lapom szerint kontrollra. Bevallom néha eléggé enervált vagyok azaz nincs kedvem semmihez. Ott látok nálad nagy hibát nálad hogy magántanuló vagy mert az lenne az a pont mikor kiszakadnál a magányból. Tudom most erődet meghaladó feladatnak látszik de ingerszegény,izolált közegben élsz. Mikor májusban vagy jun.-ban bemész a klinikára szintén egy izolált közegben élsz. Én is voltam 3 hétig és mikor hazajöttem itt nyarvogtam a konyha közepén mert mindenki dolgozni ment csak én nem. Azután nagy vonalakban szocializálódtam és nem haltam bele mint látod. Szedem az egy szem Rivotrilt 0.5mg.-ost meg Citagen 20mg.ost.

Azért tudasd hogy mire jutottál.

2014. ápr. 27. 19:17
 5/6 A kérdező kommentje:

Én egész nap alszom..semmi sem segít.

Futni próbálok minden nap, de max 5-10 percig foglal le, amit lesprinteleem a szerda lehet a megmentőm.

2014. ápr. 28. 11:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Ne ess kétségbe, mert lehet, hogy alaposan félrediagnosztizáltak.

A borderline szinte egyáltalán nem gyógyítható, csak a tüneteit kezelik. - Ezzel szemben Te megúsztad, mert szerencsére nem az vagy.

2014. ápr. 30. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!