Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Unalom, magány-hol a kiút?

Unalom, magány-hol a kiút?

Figyelt kérdés

Már több mint egy éve járok pszichiáterhez, gyógyszert is szedek(antidepresszáns+frisium), megpróbálok minél többet megtenni, hogy jobban legyek, barátokat szerezzek és végre beilleszkedjek valamilyen társaságba:

-járok ugye az orvoshoz

-csoportfoglalkozásra is járok, ami ilyen...önismereti meg tanulásmódszertani elemeket meg ilyesmiket tartalmaz, de ezen még csak egyszer voltam, de itt se találtam olyan igazán szimpatikus embert

-szerdánként meg tanulástechnikára fogok járni

-péntekente énekkar

Szóval én próbálok kimászni a gödörből, de mindig visszacsúszom. Teszek egy lépést előre, aztán akaratomon kívül kettőt hátra.

Már annyira elegem van, nagyon durva hangulatingadozások, sírógörcsök stb.

Magányos vagyok, üres, nincs hobbim, pedig sok mindent csináltam, de mindent meguntam, olyan dolgot meg minek tegyek, ami nem okoz örömet? Mondjuk pl. az énekkart is unom, de már ott tartok, hogy inkább unatkozom ott, de legalább vannak körülöttem emberek. A suliiban ha megpróbálok bekapcsolódni egy beszélgetésbe, észre se vesznek. Nem tudom, hogy jutottam ide, régen normális voltam. Tudom, hogy ez a kor elég kritikus időszak, de az én állapotom már átlépte a normalitás kereteit és a gyógyszerek sem segítenek.

Viszont a buliban sem éreztem jól magam, olyan mintha egy üvegfal választana el e többiektől. Nem tudtam velük mit kezdeni.

Mit tehetnék mér, hogy végre legyenek barátaim és boldog legyek?

16 éves lány vagyok

2012. febr. 29. 17:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nagyon jól fogalmazol. Talán kissé túl jól is. Szerintem a többiek talán még gyerekesek, te pedig már előbbre jársz, valamiért. Talán a betegséged miatt megkomolyodtál. Nem mókázol velük, nem röhögcsélsz együtt. Megírnád, mit állapított meg a pszichiáter nálad? És te mit gondolsz, mi hozta elő ezt a dolgot? Különben nézz köröl az osztályban. Lehet ott még hozzád hasonló lány. Barátkozzál vele. Menj oda hozzá, és kérdezz tőle, vagy segíts neki.
2012. febr. 29. 22:16
 2/16 Wekker válasza:

Semmiképp ne szedj gyógyszert..sok rémhírt hallottam már az ilyen fajta gyógyszerekről, ettől nem függ semmi.

Legyél kezdeményezőbb mindenkivel körülötted, addig próbálgass ki sportokat, köröket amíg nem találsz barátokat vagy meg nem szereted a foglalkozást. Nincs esetleg valami baj az érzelmi háttereddel? L/17

2012. márc. 1. 17:28
 3/16 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne baj az érzelmi hátteremmel, nem járnék pszichiáterhez:/
2012. márc. 1. 18:12
 4/16 anonim válasza:
Szia! Én is 16 éves lány vagyok, kb ezekkel a problémákkal amikkel te. Én most gyógyultam ki az anorexiából, mert már ott tartottam hogy meghalni akartam, annyira elviselhetetlen volt az élet. Nekem sokat segített a sport. Járj el heti 2-3 x aerobik órára. Szerintem az egy kicsit felvidít. Versekkel is próbálkozhatsz, nekem beválik. Bár van hogy nem.. 1,5 éve járok pszihiáterhez és citapramot szedek, meg xanaxot. Most érkeztem egy újabb mély gödörhöz, sajnos nekem komoly nagyon rossze emlékeim vannak a múltból (a legrosszabb ami lánnyal csak történhet.. szerintem érted) Emiatt kivülálló lettem, sokkal másként látom a világot, senkit sem találok. Ha esetleg ugy gondolod írhatnál privit, szívesen beszélgetnék veled. Szimpinek tűnsz. Hátha még egymásközelében is laknánk vagy valami... na mind1, rádbízom. kitartást!
2012. márc. 3. 11:36
 5/16 anonim ***** válasza:
Ne gyógyszereket szedj, hanem pszichológushoz fordulj, és ne csoportterápiára, hanem egyénire.
2012. márc. 18. 17:21
 6/16 A kérdező kommentje:
Több mint 1 éve járok pszichiáterhez. A csoportterápiát csak megemlítettem, hogy már azokon is voltam, de nem sokat használtak. Ahogy az orvos se és a gyógyszer se....
2012. márc. 18. 17:52
 7/16 anonim ***** válasza:
Azért mondom, hogy ne pszichiáterhez menj, ahol csak gyógyszert írnak fel, hanem pszichológushoz, ahol egy órát foglalkoznak a lelkeddel.
2012. márc. 18. 18:22
 8/16 A kérdező kommentje:
De az én pszichiáterem nem is gyógyszerpárti, én kértem, hogy írjon fel valamit, mert már nem bírom tovább. De nem lett jobb, attól sem...
2012. márc. 18. 20:30
 9/16 anonim ***** válasza:
Pont ezt mondom én is. Ne a gyógyszertől várd a megoldást. Ha a pszichiátered ért a pszichoterápiához is, akkor inkább azt kérd tőle. Ha nem ért (mert az egy külön szakma), keress pszichológust.
2012. márc. 18. 21:09
 10/16 A kérdező kommentje:

De VAN pszichoterápia-de semmit sem ér. Pedig állítólag ő a város legjobb gyerekpszichiátere.

Nem a gyógyszertől várom a megoldást. Múlt héten is elmentem egy koncertre, de annyira rosszul éreztem magam, hogy másfél órával hamarabb hazajöttem, mint akikkel mentem.

Mindig elválaszt az az "üvegfal" az emberektől.

2012. márc. 18. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!