Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon féltékeny vagyok, nem...

Nagyon féltékeny vagyok, nem tudom kontrolálni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
a barátom szerint nincs rá okom. Én viszont már nem tudom magam türtőztetni. Nem tudom, h az normális-e, h ha szép lány társaságában másként viselkedik velem (hideg, és elutasító, fiútársaságban meg bújós). Azt mondja, h beképzelem, és beteg vagyok. Nem szeretnék minden bolhából elefántot csinálni, van erre valami praktika?
2014. ápr. 23. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Saját magadban kell lerendezni a kérdést. A saját érzéseiden, gondolataidon kell tudnod uralkodni.

Ez emberként is nehéz, nőként pedig különösen nehéz, de pont ez a fajta belső fejlődés lenne az élet egyik lényege, nagy leckéje.

2014. ápr. 25. 16:30
 2/9 anonim ***** válasza:

Csak a pároddal nagyképűnek beképzeltnek kell lenned - persze kedvesen, aranyosan - hogy Te vagy az igazi számára. És ezt el is kell hinned, hogy elég jó nő vagy, megérdemled őt.

Bocs., de ha ez nem sikerül fél éven belül, akkor kegyetlen és fájó, de jobb szakítani. Lehet, hogy pár évig szépen ellenétek egymással....., de mindig jönnek új helyzetek, alapok a féltékenységre.

És ebben a helyzetben nem a pasi a hibás! Az ő ideális párja egy lazább csaj.

2014. ápr. 26. 07:43
 3/9 A kérdező kommentje:

Kontrolálni, meg nyaggatni nem szoktam, veszekedni sem, ez a féltékenység engem csak lelkileg feszít. Általában teszem a dolgom, hagyom, h had menjen. Tulajdonképpen én is szoktam kicsit flörtölgetni, de nem kötöm az orrára (ez még azért nem megcsalás)

Mondjuk az már zavar, h leüvölt minden ok nélkül, ha szép nőt lát. Ilyenkor nem csinálok jelenetet, csak elviccelem, vagy nevetek rajta, és ott hagyom, had csinálja magának a műsort. Pár óra múlva jön, h félreértettem, és ő nem úgy gondolta.

A barátaitól viszont azt hallottam, h megcsal, (a múltját nézve hihető)...egyszer rákérdeztem (nyugodtan), és lerázott. Tagadta, szerinte kitalálták, és csak hazudtak, (meg ha lenne is valaki, akkor is csak futónak kellene, mert engem szeret, de ilyenről szó sincs) Semmi pénzért nem hagyna el, mert én lazán kezelem a dolgokat, és nem hisztizek... csak hát ez már belül fáj, és felmerült a bizalmatlanság bennem.

Nem szeretnék féltékenykedni, és többször nem fogok rákérdezni, h van-e más, de motoszkál, h mi van, ha a barátai igazat mondtak? A semmiért nem akarok szakítani, de tényleg az lesz belőle, mert nyomozni, nem fogok, de nem szeretem, ha hülyének néznek. Egyszerűen nem tudok már hinni neki.

2014. ápr. 26. 09:35
 4/9 anonim ***** válasza:

13-15 ezer Ft-ért el lehet menni párterápiára, ahol közelítenek Titeket egymáshoz.

Azonban erre semmi szükség, te mindent megteszel!

40-60%-ban megcsalják egymást a párok... persze közülük sokan szakítanak.

Ti nem tartotok itt... kölcsönös a szeretet a félrelépésről pedig jobb nem tudni.

2014. ápr. 26. 10:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, de ha pont a barátai "figyelmeztetnek", akkor ott több van, mint ugratás. Nem szeretnék lábtörlő lenni a pasim szemében. Meg attól félek, h ettől az érzéstől kifordulok magamból, és elveszítem a tartásom, a jókedvem, az egyéniségem....
2014. ápr. 26. 10:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Neked kell életre szóló döntést hoznod...... Nem rosszmájúságból írom, de nagyon be lehet választani "hűséges" pasik terén.

Akinek alaptermészete a hűség, az pedig impulzív lehet sose nem nézett senkire, de le is lép egy új impulzussal.

Sajnos keveseknek jut valódi hűséges társ. Inkább egy kritizálható, mint a magány.

2014. ápr. 26. 12:43
 7/9 A kérdező kommentje:
Erre még nem gondoltam, köszi...
2014. ápr. 26. 15:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Saját példából kiindulva jelezném, hogy a nők a saját fejükben kevergő összevisszaság miatt képesek tönkretenni egyébként akár ígéretes, boldog kapcsolatokat is.

Igen, ezen megyek most át.

Nem haragszom, tudom hogy nagyon nehéz lehet nőnek lenni.. és azt is tudom hogy minden érzelmi hullám, minden véletlen hangulatváltozás amit az a bizonyos női 'véletlenszámgenerátor' éppen dob az teljesen valóságosnak tűnik.

De meg kell tanulnotok lerendezni azt ami a fejetekben van. Akarjatok racionálisak lenni, meg ugye ehhez kellene lelki gyakorlatokat is végezni, vagy nem tudom.. mi segíthetne rajtatok :)

De mindig csak ügyesen, átgondoltan! Érzelmeket helyén kezelni, visszaszorítani.. legyenek ilyen célok :)

Nyugalom, lelki béke, elemző gondolkodás :)

2014. ápr. 26. 15:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát lehet, h ez azért van, mert a nő a "szív", a férfi az "agy"... :)
2014. ápr. 26. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!