Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ti már írtátok le az álmaitoka...

Ti már írtátok le az álmaitokat a pszichológusotoknak?

Figyelt kérdés

Pszichológushoz járok, aki a múlt alkalommal mondta, hogy írjam le az álmaimat. Gyakran vannak rémálmaim, és néha nem tudom, hogy valamit álmodtam-e vagy sem, bár ezt még nem mondtam neki.

Csak a rossz álmaimat írjam le? Ma is olyat álmodtam, amit kellemetlen lenne nem hogy leírni, elmesélni is, és habár foglalkoztat az álom, azért nem volt rémálom..

Fel kell majd neki olvasnom, vagy oda kell adnom neki? Ha nem is mutatja majd ki, nevetni fog magában..

2014. ápr. 18. 16:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nem bízol benne akkor keress mást! Nem fog kinevetni, ez a munkája, ha akrod felolvasod, de szerintem nem kell, azért kell,hogy leírd,hogy ne felejsd el,mire mész hozzá!
2014. ápr. 18. 16:12
 2/3 anonim válasza:
én neten írtam le azt amit álmodtam és egy ismerősöm olvasta..de nem mondta és szintén nem mutatta ki magàban nevetett..gyereknek tartott..
2014. ápr. 18. 16:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Én amíg jártam, mindig elmeséltem neki, ha valami számomra érthetetlent, mégis tudtam, hogy fontosat álmodtam. Olyankor együtt megfejtettük, mert érdekelt. Máskor pedig azért mondtam el neki, mert az álmok mindig jelezték, hogy hol tartok az átélt traumák feldolgozásában, és sokszor igen pozitív jelentéssel bírtak, pl. elengedtem egy régi barátot, megbocsátottam ennek-annak, elfogadtam magam, ilyesmi. A vicc az, hogy alapvetően a rémálmok miatt kerestem fel először pszichológust :)

Egyébként pedig ha nem akarod, akkor nem fogja erőszakkal elvenni tőled a papírt, amire leírod őket, illetve ha nem akarsz beszélni róla, akkor azt sem erőlteti majd. Tudják, hogy mindennek eljön majd az ideje. Egyébként sokszor nincs is idő az összeset elemezgetni, egyszerre eggyel kell foglalkozni, így én azt javasolnám, azokat emeld ki, amelyek tényleg foglalkoztatnak valami ismeretlen oknál fogva.

2014. ápr. 18. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!