Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki tud segiteni, aki járt...

Valaki tud segiteni, aki járt már hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben kezdődött, rossz kedvem lett. Megesik az emberrel, hogy van, vannak rossz napjai. Nem is foglalkoztam vele addig, mig egyre többet el nem kezdtem sirni, és teljesen reménytelennek éreztem a helyzetem. Mindenki azt mondja, hogy ennek oka van, de hiába keresem kutatom nem találom. Először is téli depresszióra gondoltam, bár még nem volt ezelőtt sosem. Elolvastam mindent amit lehetett a neten róla, stimmeltek a tünetek. Elmentem futni, normálisan ettem, d vitamint szedtem, próbáltam nem otthon ülni elmenni szórakozni a barátokkal. Elmentem bár nem éreztem magam jól. Szépen teltek a hónapok de nem lett jobb, egészen múlt héten péntekig amikor már úgy éreztem nincs más lehetőség, orvoshoz kell fordulnom. Ha megkéne fogalmazni mi is bánt az egész helyzetben talán az, hogy elveszitettem a személyiségem. A nagy szájú, kedves, segitőkész, nagy dumás énem csak úgy sutty eltünt. Sőt ami a legijesztöbb az az, hogy azt kezdtem el érezni, hogy nagyon nehezen megy a koncentráció. Azt éreztem, érzem mintha elbutultam volna. Elkezdtem gyógyszert szedni, Cipralexet és este Xanaxot 0,5-t. Nagyon remélem lesz hatása, mert minél előbb kiakarok mászni belőle. A kérdésem annyi lenne, hogy tudom hülyén hangzik, de ha jobban fogom magam érezni, akkor a személyiségem visszatér vagy már sosem leszek olyan mint régen.21 L
2014. ápr. 15. 12:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez csak rajtad mulik. Beszelgess el magaddal,mi vezetett idaig,es regen miert voltal olyan amilyen,es most miert vagy olyan amilyen. Ennyi az egesz,a gyogyszer szedest pedig surgösen hagyd abba,mert fuggö lehetsz könnyen,es azt gondolom Te sem akarod.
2014. ápr. 15. 12:11
 2/7 anonim ***** válasza:
A kedves első válaszolónak teljes mértékben igaza van abban, hogy gyógyszert NE! 21 éves vagy. A gyerek tűnt el, persze nem végleg, csak át kell adnia a helyt a felnőttnek. Hétévente változunk, kedves, és semmi nem állandó, csak a változás. A személyiséged nem tűnik el, csak alakul, formálódik leveti az egyik szerepet és belenő egy másikba. Egészséges érzékenységű emberek érzik a saját bőrükön és elfogadják, hogy most épp ilyen vagyok, mert épp ilyennek kell lennem. Nem kell rá sem gyógyszer sem terápia. Türelem. Minden rendben van.
2014. ápr. 15. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóképp kezdtem ezt. Normális orvos, nem is ajánlja, hogy évekig meg életed végéig szedd a gyógyszert. Csak az emberek szedik inkább és nem változtatnak. Én is félek a hozzászokástól, de az én orvosom megmondta, amíg adja azt a fajta biztonságérzetet amire most épp szükségem van szedjem, de utána kezdjük el csökkenteni. Szépen lassan. Van az a pont ahonnan már akaraterővel nem megy sajnos. És ezt csak az érti aki már átélte ezt.

A lényeg h változtass, és változz. És meglátod szépen lassan jobban leszel. És már nem lesz rá annyira, vagy annyiszor szükséged.

2014. ápr. 15. 12:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Nem szeretnék hozzászokni a gyógyszerekhez sőt. Ahogy az utolsó kommentelő is irta, van az a pont ahol az akarterő, nem segit olyan mélyponton vagy. Hiába vannak melletted az sem nyújt igazából vigaszt. Mikor elkezdődtek a tünetek akkor kellett volna lépni, de azt hittem mint eddig sikerülni fog egyedül kimászni belőle. Most úgy néz ki nem igazán. Mikor már nincs kedved felkelni se, se felöltözni, iskolába indulni, munkába indulni,barátaiddal kimozdulni vagy a családoddal lenni. Ezért fordultam orvoshoz, kicsit későn. Nem akarok életem végéig gyógyszereken élni. Érzem, hogy hosszú folyamat lesz, de amint javulást érzek rögtön kérni fogom az orvost, hogy szép lassan csökkentsük az adagot. Hiszek benne, hogy lefogom tenni. Tudom, hogy az ember változik, de ez most igy hirtelen sok, és bizom benne, ha nem is teljesen de visszakapom a régi önmagam.
2014. ápr. 15. 13:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy jó pszichológus csodákat tudna tenni. Tapasztalatból írom.
2014. ápr. 15. 15:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Én ugyan tudom, hogy miért kezdődött (barátom öngyilkossága), de én is hasonló helyzetben voltam. Pszichiáterhez kerültem, aztán a pszichiátriára, ahol gyógyszereket állítottak be. Azóta több pszichológusnál és terápián voltam már és most úgy érzem, hogy végre sínen vagyok, így a gyógyszereket is kezdjük elhagyni. Kitartás! :-) L/23
2014. ápr. 15. 15:48
 7/7 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Sikerülni fog hidd el, ha picit erősebbnek érzed magad elkezdheted lerakni. Egy-két hétig hónapig csak felezgetésekkel. És nem állítom h utána néha nem kell majd hozzányúlni. DE..szedj mindenképpen mellé vmi vitamint.

Én magnéziumot rendszeresen szedek. Meg a b vitamin komplexet javasolták még.

2014. ápr. 16. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!