Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a gond velem?

Mi lehet a gond velem?

Figyelt kérdés

Bármilyen nem megszokott helyzetbe kerülök iszonyú feszültté válok. Nem tudok beszélni, az egész testemben remegek, gombóc van a torkomban, stb. Ha új emberrel találkozom a lányokkal még talán elbeszélgetek, de egy sráccal már teljesen más a helyzet, ugye az előbbiek. Ez ellen nem lehetne valamit tenni? A másik, hogy a pozitív dolgokon egyszerűen elsírom magam, mondjuk,ha dicsérnek vagy hasonló. A negatívokról ne is beszéljünk.

Ezek mellet még kényszerbeteg is vagyok, ami alapból sem egy jó dolog,és kihat minden egyes napomra,de ha nő a feszültség, egyre több lesz a kényszeres cselekvés. És egyre irritálóbb.

Ha pedig iszom minden az ellenkezőjére fordul át. Olyankor én vagyok a legnyitottabb, mindenkivel beszélnék, nyomulnék stb. a kényszerek olyankor is ott vannak,csak kisebb mértékben. De egyébként józanon is el tudom őket rejteni, csak engem frusztrál.

El kéne mennem orvoshoz? Vagy ezek csak múló tinédzserkori zavarok lennének ?

17/l.

2014. márc. 27. 18:15
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja, és koncentrálni sem tudok pl. tanulás. Mindig máshol jár az agyam,mint ahol kéne.
2014. márc. 27. 18:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Pszichológushoz menj. Ne akard ezeket a gondjaidat a felnőttkorba is továbbvinni, mert elvesznek a legszebb fiatalkori éveid. Sajnos sokan vannak úgy, hogy "áh majd elmúlik magától, csak tinédzserkori hülyeség", aztán huszonpár évesen rádöbbennek, hogy a legjobb úton vannak affelé, hogy végigrettegjék az egész életüket.

Pszichológus segíthet legyőzni ezt és a kényszerbetegséget is.

2014. márc. 27. 18:52
 3/4 A kérdező kommentje:
És a szüleimnek hogy mondjam el? Mert semmit sem tudnak az egészről. Tényleg semmit..
2014. márc. 28. 06:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Biztosan nehéz lesz, de valahogy el kell nekik mondanod... nem tudom, azt, hogy egyszerűen csak leülj velük és őszintén elmondj mindent, nem tudod elképzelni?
2014. ápr. 9. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!