Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a gond velem?

Mi lehet a gond velem?

Figyelt kérdés

Jó néhány éve márt totálisan változékony az érzelmi világom. Egyik pillanatban még teljesen jól érzem magam, másikban már sírni tudnék, újabb pár perc múlva meg majd kiugrok a bőrömből olyan vidám vagyok. Ha unatkozom, képes vagyok annyira felhúzni magam, h bárkivel összeveszek. Szeretnék sokszor a társaság középpontjában lenni, de legtöbbször alig tudok bárkivel is beszélni 2 értelmes szót. Néha úgy érzem senkit se érdekel a véleményem.

Régen ráfogtam a dolgot a kamaszkorra, de már lassan 25 éves leszek és valahogy semmi se változik. Mit tegyek, hogy más legyen minden?

2014. febr. 25. 10:42
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Gabonák káros hatásait az idegrendszeredre mellőzhetnéd.

Tehéntejét szintúgy.

Mellette nem árt jógázni, taichizni vagy más spirituális gyakorlatokat végezni.

Tehát egészséges táplálkozás is kell (pszichoaktív, idegrendszert károsító anyagok kerülése, omega3 fogyasztása) de kell törődni a pszichénk megfoghatatlan részével is, hogy egyensúlyban maradj.

Tehát helyes életmód kell a mentális egészséghez is. Ez nálad vajon megvan? 25 éves korodra milyen világnézettel rendelkezel, milyen filozófia (vagy vallás) áll közel hozzád?

Ezek úgy látom meghatározó kérdések. Akik nem jól esznek, azoknál abszolút normálisak lesznek a külöböző ismert mentális zavarok skizofréniától kezdve, dipoláris zavarig, depresszióig. Ez az alap, ezek nagyon összefüggnek a táplálkozással (hangulatváltozás még enyhének is számít).

A másik tényező pedig tényleg az ember szellemének szintje, hogyan tekint valaki a világra, hogyan dolgozza fel a dolgokat.

Voltaképpen keleten egy hétköznapi edzés, mondjuk egy qigong vagy harcművészet napi gyakorlatnak bizony része az elme elcsendesítése, irányítása, felfrissítése.

Lehet ez sokaknak hiányzik itt Magyarországon/nyugaton?

2014. febr. 25. 10:51
 2/9 anonim ***** válasza:
A szcientológia rögtön megtalált! :D
2014. febr. 25. 11:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha rám célzott a válaszoló, én nem ismerem a szcientológia nézeteit, így nem tudok nyilatkozni hogy (az én nézetem szerint) értelmes dolog-e vagy csak fikció.

Az biztos, hogy a leginkább káros és áltudományos világnézet a materializmus. Amikor az embert gyakorlatilag hozzáláncolják az anyaghoz, az a világkép semmi jót nem tesz az elménkkel. Ehhez képest számos vallás, filozófia vagy éppen tudomány jóval egészségesebb világképet tanít, ismertet meg az emberrel.

2014. febr. 25. 11:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Az étkezés befolyásolja, hogy kialakul-e valakinél skizofrénia, vagy bipoláris zavar?

Te hülye vagy ember..

2014. febr. 25. 13:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem értem ez miért hihetetlen.

Vannak pszichoaktív táplálékaink, a pszichés betegségek mögött pedig felfedezhető a szervezet szintű gyulladás is mint kiváltó ok. Miért olyan hihetetlen ez?

Ennyi erővel az antidepresszánsoknak, SSRI-knek sincsen hatásuk.. ugye ezt senki nem gondolja igazán komolyan?

[link]

[link]

2014. febr. 25. 13:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Köszi a linket, érdekes, de én mint laikus nem tudom eldönteni, hogy valóban így van-e, mg fogom kérdezni a homeopata orvosomtól.
2014. febr. 25. 14:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom egy homeopátiához értő orvos milyen táplálkozástudományi képzettséggel bír, de nekem mindegy is.

Számomra az a lényeg, hogy vannak betegségek amikre léteznek már gyógymódok, ismert sok táplálkozási összefüggés, tehát ha valaki szeretne akkor sokat tud tenni az egészsége érdekében. Nem mondom hogy könnyű és hogy mindent meg lehet tenni (mondjuk egy városban élő embernek), de komoly különbségek vannak mondjuk a gabonafogyasztó lakosság és a gabonákról lemondó lakosság között.

2014. febr. 25. 14:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Na pont erről beszélek, mikor azt mondom, h senkit se érdekel amit mondok. Ti is teljesen másról beszéltek. Ezek szerint akkor tényleg nem én képzelek be magamnak hülyeségeket...
2014. febr. 25. 15:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem hát, én pl. egy szóval sem utaltam arra, hogy beképzelnél magadnak bármit is.

Engem pl. tényleg nem te érdekelsz, hanem az esteted és amiről ez szól. Téged nem is ismerlek, azon túl hogy minden jót kívánok neked, igazából nem érdekelsz.

De mondja valaki, hogy nem ez a normális.. :)

2014. febr. 25. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!