Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anorexiás vagyok. Hogyan...

Anorexiás vagyok. Hogyan kerüljek ki az evészavar csapdájából? Tapasztalatotok van?

Figyelt kérdés
Jelenleg húsz éves vagyok és kb öt éve vagyok anorexiás. Nem csak koplalok hanem hánytatom magam és hashajtókat, vízhajtókat is szedek rendszeresen. Hol előjön hol eltűnik a betegségem. Néha hónapokra normálisan eszem máskor meg csak azt hallom vissza másoktól hogy csont sovány vagyok egyek, beteg vagyok e ezt kérdezik. Hát járok már két éve pszichiáterhez, pszichológushoz rendszeresen szedem a gyógyszereimet amit orvos felírt de nincs változás. Pszichológusom is szegény próbál segíteni, erőlködik de csak nem látom reálisabban a külalakomat, kinézetemet. Pszichiáterem gyógyszereket felír de semmi támaszt nem nyújt. Tehát úgy érzem felőle bele is dögölhetnék a betegségbe az se érdekelné csak egy munkaeszköz vagyok számára. Azért kérném szépen a segítségeteket hogy Mit tegyek, ne tegyek? Hogyan állítsam meg hogy hol fogyok hol hízok 20 kiló különbségeket pár hónap alatt?? Mi az oka hogy ilyen folyamatba kerültem?
2014. márc. 20. 18:53
 1/10 anonim ***** válasza:

Probalj ki alternativ lehetosegeket, peldaul agykontroll. A gondolkodasod kellene valtoztatni.

Ha gondolod, irj privat uzenetet, kuldok neked agykontrollos mp3-at, ellazultan kell hallgatni.

2014. márc. 20. 19:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szakember, de az anorexia nem olyan betegség ami egyszer van másszor nincs.. Ez inkább bulimia, nem? Szerintem egy csoportos terápia lenne célravezető ahol hozzád hasonló gondokkal küszködő fiatal lányokkal ismerkednél. Ha nem tévedek te megértést keresel és egy olyan társra van szükséged, akiből erőt meríthetsz. Az okát itt úgyse tudjuk megmondani hisz 1 nem vagyunk orvosok 2 nem ismerjük a körülményeidet.
2014. márc. 20. 19:17
 3/10 A kérdező kommentje:
A kezelési lapomon F50.0 diagnózis kód szerepel és a megnevezése anorexia nervosa, purgatív altípus. Nem akarok csoportterápiát mert már jártam pszichodrámázni meg egy másik csoportba is de valahogy úgy éreztem hogy dilis emberekkel vagyok körülvéve, legalábbis nálam sokkal hülyébbek. :'D Az elsőnek üzenném hogy kérem az agykontrollos zenéket, és még azt írd le kérlek hogyan is csináljam :O)
2014. márc. 20. 19:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Kiképzett terapeuta a pszichológusod? (Ha nem, hiába várod a változást).
2014. márc. 21. 14:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Te nem tartod be a terápiákat, és az orvosokat hibáztatod. Érdekes szemlélet. Hogyan gyógyítsanak, ha magad teszel ellene? Vigyenek haza?
2014. márc. 21. 21:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Hm, szerintem is valóban az a probléma, hogy az orvosok hiába próbálnak meggyőzni arról, hogy nagyon vékony vagy, és csak akkor leszel egészséges, ha rendszeresen eszel. Mert Te ezt valamiért nem akarod. Félsz az elhízástól, véleményem szerint gyerekkorban kezdődhetett, belém is bele volt táplálva, hogy "kövér" vagyok, tehát elkezdtem büntetni a testemet azzal, hogy nem ettem! Megjegyzem a a súlyom a koromnak megfelelő volt, és igen nőies! De meg akartam felelni azoknak, akik cikiztek. 38 kilósan a kórházba kötöttem ki idegösszeomlással. Valahogy a középutat kellene megtalálnod, az étel NEM ELLENSÉG! Táplál, hogy egészséges maradj! És itt nem a nassolásra gondoltam! Hús, zöldség, gyümölcs, tejtermék, ezek kellenek! Ezek nélkül beteg lehetsz, a gyógyszerekről annyit, hogy nem nagyon használnak ha nem akarod. Ha tudatosan ellenkezel, akkor szedhetsz 600 fajtát 60 éven keresztül sem fognak segíteni! Még egy: valóban így szeretnéd leélni az életed? Ebben a körforgásban? Vannak barátaid, támaszaid? Az nagyon fontos!
2014. márc. 23. 11:28
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogyan szeretném leélni az életemet. Ezt az anorexiát nem én választottam ez egy betegség ami kialakult nálam. Pl agyvérzést se választ az ember mégis megtörténhez vele. Én szerintem nem tehetek róla hogy nem látom valójában milyen is a testem. Csak akkor tudom hogy sovány vagyok ha többen mondják nekem és olyankor aztán nagyon boldog vagyok, elmondhatatlanul. Viszont amikor azt hallom vissza hogy híztam, vagy hogy teljesen normális a testsúlyom olyankor legszívesebben elbújnék emberek elől. Kérdezted hogy így akarom e leélni az életemet hát nem tudom hogyan fog alakulni, ha a pszichológusom, pszichiáterem segítene akkor tuti hogy kigyógyulnék ebből a rossz betegségből.

Nincs semmilyen stabil támaszom. Vannak akikkel elmehetek discoba, mozizni vagy szórakozni de folyamatosan rosszul érzem magam köztük. Úgy érzem nem számíthatok rájuk mert bármikor cserben hagyhatnak. Voltak már nagyon rossz tapasztalataim. A családom nem foglalkozik velem annyit amennyit akarok!! Valahogy nem fogadnak el úgy érzem néha hogy utálnak és csak megkeserítem az életüket máskor pedig azt hogy nélkülem nem tudnának létezni annyira kellek nekik. Szóval összességében még nagyon én sem tudom hogy mit akarok.

Pasim volt már hat darab is egyik nagyon hosszú kapcsolat volt két éve. De ők nem szerettek annyira amennyire én akartam volna!! Sokszor megcsaltak, megaláztak. Két évvel ezelőtt a mindenkori szerelmemmel a kapcsolatom azért ért véget mert megütöttem többször a fiúmat. Hiába kértem tőle rengetegszer bocsánatot, hiába mentem a házához vezekelni nem hatotta meg. Ő volt a leghosszabb kapcsolatom hiányzik de ha kidobott akkor nem tudok mit csinálni, neki se kellettem!

2014. márc. 23. 12:39
 8/10 anonim ***** válasza:
hány cm és hány kiló vagy?
2014. márc. 24. 21:24
 9/10 anonim ***** válasza:

"hiába mentem a házához vezekelni nem hatotta meg. Ő volt a leghosszabb kapcsolatom hiányzik de ha kidobott akkor nem tudok mit csinálni, neki se kellettem!"

Ugyanezt teszed az orvosaiddal is, és mégsem érzed magad hibásnak. Szerinted mit kellett volna tennie a fiúdnak? Feleségül venni, miközben ütöd, vered? Ki vagy te?

Tudod van az a nóta: "gombház sej, hogyha leszakad, egy helyében ezer is akad.." És mennek másfelé. Te meg itt nyekeregsz. Önuralom kellene. Nem kevés.

2014. márc. 24. 23:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Nos amúgy is tudtam, hogy az anorexia egy pszichés eredetű betegség, de most már 100% látom, hogy tényleg az vagy. Miért is? A családról, barátokról, fiúidról leírtak alapján. Te egyfolytában megfelelési kényszerrel küzdesz! A család nem foglalkozik Veled, (szerinted), a barátok bármikor cserben hagynak (azok nem is barátok), a pasik megaláznak, becsapnak, megcsalnak (sajnos mindegyik ilyen, pláne a Te korosztályodból) Tehát: nem könnyű amit most írok, de szerintem meg kéne tanulnod egyedül lenni! Mert csak magadra számíthatsz! Lehet, hogy vannak jó barátok, rokonok, pasik, de akkor sem tudják helyetted megoldani a benned zajló problémákat! A családi hátteret most hagyjuk, szerintem ritka olyan ember van, akinél ez rendezett! Barátok: valóban cserben hagynak, vagy csak Te érzed úgy? Ha valóban, akkor tessék lepattanni róluk! Azok NEM barátok, csak "szabadidőkitöltők", pasik: sajnos ki kell húzzuk a kezünket a biliből, hűséges férfi nincs! De van normálisabb kategória! Aki megaláz, ahhoz meg ne menj vissza könyörögni! Ezzel saját magadat ásod el! De a legfontosabb! NE HIDD AZT, HOGY TE MINDENKINÉL JOBBAN TUDSZ SZERETNI, MERT NEM IGAZ! Csak abban az esetben, ha jellemtelen emberekkel vagy körülvéve. A másik pedig, ha Te ilyen lelkiállapotban vagy, akkor ilyen embert is fogsz bevonzani! Nem az ellentétek vonzzák egymást, hanem a hasonló a hasonlót! Tehát ha lelkileg instabil vagy, akkor jönnek az ilyen fa..kalapok, akik megcsalnak, hazudnak, stb....mert nincs önbizalmad! És ezt ők megérzik, és vissza is élnek vele! A pszichológus jó dolog, ő azért van, hogy a lelkeddel foglalkozzon, ezért sem értem, hogy mit vársz a pszichiáteredtől, akinek meg "csak" az a dolga, hogy felírja a gyógyszert! A pszichológus a lelkeddel, a pszichiáter pedig az agyadban lefolyó kémiai folyamatokkal foglalkozik, és a tüneteid alapján felírja a gyógyszert! Esetenként egy rövid beszélgetésre kerül sor, hogy érzed magad, stb...van-e mellékhatása a gyógyszernek, vagy kijött-e, tudsz-e mellette koncentrálni, stb........én is küzdöttem megfelelési kényszerrel, de szerencsére nem volt ennyire súlyos, mint a Tiéd! Mást már nem tudok írni...magadat kell kihúzni ebből, a gyógyszer is csak egy támasz, mint sántának a bot, a valódi problémát nem oldja meg! Azt neked kell!
2014. márc. 25. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!