Bulimiás vagyok, és szeretnék kigyógyulni belőle. Tanácsok?
Én sosem voltam bulimiás, de remélem, tudok használható tanácsot adni.
Sokszor egyél keveset! Mindig csak annyit, amennyitől jóllaksz, nem többet! A tányérodra egyszerre csak kevés kaját szedj ki! Így nem lesz bűntudatod és nem fogod úgy érezni, hogy hánytatnod/hashajtóznod kell magad. Ha véletlenül mégis bezabálsz, akkor először is pihenj, aztán hashajtózás helyett tornázz egy kicsit! Így le tudod dolgozni. Ja és ne várj az evéssel addig, amíg már majd éhen halsz, mert akkor persze hogy zabálni fogsz.
Még ha jól is megy a bulimia leküzdése egyedül, én azért mindenképpen javasolnék egy pszichológust. Enek ugyanis lelki oka van, ami, ha nem oldod meg, bármikor kiütközhet máshol...
Mivel minden ember más illatokat, más ízeket szeret, más az ízlése és máshogy gondolkodik egy-egy adott témáról, ezért a gyógyulási folyamatot sem lehet általánosítani és mindenkire ráhúzni. Én ezért nem értek egyet feltétlenül azzal, amikor az embert elküldik pszichiáterhez, vagy egy adott sémát követve kell rátaláljon a saját gyógyulásának útjára. A bulimia egy olyan betegség, amiből véleményem szerint kigyógyulni nem lehet, maximum megtanulsz vele élni. Megtanulod kontrollálni és kezelni az érzéseid, és megérted, hogy ettől még lehet teljes az életed.
Én azt tanácsolom, hogy próbálj meg hálát gyakorolni, hiszen születhettél volna betegen, lehetnél süket vagy béna. De nem, te rendelkezel egy működőképes testtel, családdal, otthonnal és egy élhető élettel. Lásd meg az élet apró örömeit, lásd magad kívülről, és te magad is meg fogsz döbbeni, hogy mikre pazarolod az energiád. Nekem ez bevált. A lelkeden dolgozz, ne a külsőségeken. Másfél éve tiszta vagyok úgymond, a gondolatok megmaradtak, néha előjön a depi, de uralom-uralom-uralom, amennyire csak tőlem telik. És elmúlik...
Ez olyan mint a pollenallergia, évente előjön, amikor épp az adott növény virágzik, aztán elmúlik, csak azt kell kibírnod és nyert ügyed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!