S. O. S.! Mit kéne tennem nekem és a barátnőm osztálytársainak? Bekerülne a pszichiátriára?
Szóval van egy barátnőm,aki 14 éves 1hónapja vagyunk "együtt"...Észre vettem,hogy vagdossa magát,próbálkozott öngyilkos lenni,nehezen megy neki az evés,ha nézik...Szóltam a legjobb barátnőjének,aki ugyancsak észrevette a csuklóján és az oldalán a vágásokat,megbeszéltük,hogy ha most téli szünetben is vagdossa magát,akkor szólunk a gyermek védelmesnek,hogy vagdossa magát és öngyilkossági kényszerei vannak,de az a gond,hogy a barátnőm szülei nagyon szigorúak,megvernék,a megtudnák,hogy ezeket csinálja magával...
Ha szólunk a gyermek védelmesnek,akkor mi történne?Bekerülne a pszichiátriára?Ha igen ott mit csinálnának?És először is mit tegyünk?
14/F
A pszichiátria miatt meghal? Ugyan már.
Az lenne a legjobb, ha rá tudnátok venni, hogy magától menjen el az orvoshoz, vagy akár egyből kérhet is időpontot egy gyermekpszichiáterhez. Ingyenes is van. Nem fogják befektetni - ha viszont addig megpróbálkozik az öngyilkossággal, akkor igen! Szóval ha el akarja kerülni a kórházat, akkor inkább most forduljon orvoshoz, amíg nem lesz durvább a helyzet.
Szomorú, hogy a szüleire nem lehet számítani.
Ti pedig amellett, hogy ráveszitek, hogy menjen orvoshoz, foglalkozzatok vele sokat, éreztessétek vele, hogy értékes és hogy szeretitek!
Sajnos nem mindenkin olyan könnyű segíteni. Valamint fontos, hogy az illető együttműködjön és akarjon tenni magáért. Ha ez nincs meg, akkor persze hogy csak a rosszat látja ebben is...
Egyébként ha nem pszichiáterhez, hanem pszichológushoz mész, ő nem ír fel gyógyszert, hanem csak beszélget veled. Ilyenből is van ingyenes, gyerekek számára főleg.
Volt már pszichiátrián,pánikbeteg és erősen szorong...
Fél az emberektől,már többször is próbálkozott öngyilkos lenni,jár pszichológushoz,és elég mély sebeket ejt magán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!