Miért tekintik jónak azt az emberek, ha valaki betegesen sokat tanul?
Egyetemista vagyok, talán itt fontos infó, hogy sok zh-s szakon. Tehát nem a vizsgaidőszakra összpontosul a terhelés.
A tárgyak kb. felére hétről-hétre szoktam tanulni, már első héttől, kb. versenyzem magammal, meddig bírom tartani, hogy az előző órai anyagot a következő óráig átolvasom. Zh-k előtt egy héttel már foglalkozom az anyaggal (persze nem egész délutánokat... hanem 1-2 óra, esetleg 2-3 / délután).
Minden tárgyból - amire nem tanulok rendszeresen, azért abból is - arra törekszem, hogy a maximumot hozzam ki magamból.
Büfészakos vagyok, stresszes, nem látom a jövőt... Csak azt tudom-sejtem, mitől alakult ki bennem a tanulásmánia.
Sokan lenéznek, nem bírnak, levegőnek néznek, szerintem egyik ok - persze a többi mellett - a stréberségem. Egy ilyen tanulásmániás embert nem tudnak hova tenni.
Bulizni nem szoktam, de szabadidőm az van. Kevesebb, mint másoknak, de van.
Tehát nem ezzel van a baj...
Hanem görcsösen törtetek, ahelyett, hogy leszoknék erről, és amellett, hogy tudom (tudhatnám, felfoghatnám, így helyesebb talán), hogy előnyöm mindebből - nem lesz!

Miben segítene ez?
Mire lenne jó?
Csak kíváncsiságból...
Mert amikor már sűrűsödik a dolog, akkor csak jobban stresszel, ha egy nap nem tanulok, és nehéz elosztani a többi napra azt az adagot.
Viszont ha majdnem minden nap tanulok, akkor pihenni is tudok majdnem minden nap, mégpedig nem akárhogy, hanem teljes lazulással, aznapra a tanulást már elfelejtve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!