Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichoterápiának van valami...

Pszichoterápiának van valami értelme?

Figyelt kérdés
A problémám az, hogy szeretnék változtatni a dolgaimon, és elmentem egy ismerős pszichológus/pszichoterapeutához. Elkezdtük csinálni a pszichoterápiát, 3 hete járok hozzá, de egyszerűen azt érzem hogy nem tudom betartani a szabályait, nem tudok vele együttműködni. A dolgaimat pont úgy látja, ahogy nincsenek, elmeséltem a páromnak is amiket mondott, és ő is ki volt akadva. Úgy érzem, hogy nem tudok vele együtt működni, pedig megtesz mindent, de mindenből engem hoz ki hibásnak. Nem tudom mit csináljak, én szeretnék változtatni, de abszurd dolgokat vár el tőlem.
2014. febr. 19. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Váltani kéne.
2014. febr. 19. 11:09
 2/3 anonim ***** válasza:

1. a pszichológia sem olyan egyértelmű tudományterület

2. több elképzelés, irányzat van, lehetnek részigazságok mindben.. hogy a te orvosod mit képvisel, és hogy neked az segít-e, hogy ő jó-e benne az kérdéses

3. eleve a kezelésben rajtad múlik a lényeg. látásmódokat adhat szerintem a szakember, ezek segítségével akár segíthetsz is magadon, de végső soron az ilyen jellegű problémákat te tudod megoldani.

4. nem minden az akarat, a gyógyulni akarás és a pszichoterápia.

Ha biológiai eredetű problémák is vannak a lelki problémák mögött, például egy depressziónál az igazi kezelés eléggé komplex, például mozgást is magába foglal, tehát életmód szinten van egy irány amit követniük kellene.

Ebből gondolom, hogy neked is több szinten tenni kellene a jobbulásért, akár a pszichoterápián túl is. Persze nem tudom mi a probléma.

2014. febr. 19. 11:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Tanulságképpen azért leírhattál volna párat a problémáidból, ha már előhoztad a témát. Lehet, nem is erre a terápiára lenne szükséged, ezért érzed hibásnak a terápiáját. Itt azért elég sokan levelezünk, és mindegyikünknem megvan a személyes tapasztalata is. De csak olyanra tudunk reagálni, amit meg is érthetünk..
2014. febr. 19. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!