Van értelme az önismeretnek?
Figyelt kérdés
Elnézést, biztosan rosszul fejezem ki magam(-még az sem biztos, hogy jó topicban vagyok), amikor ilyenekbe kontárkodok bele, de a lényeg remélem érthető lesz. Szóval attól, hogy pontosan tudunk mindent egy adott cselekedetünkről, meg tudjuk mondani mi az oka, mi a neve a jelenségnek, van-e értelme, nagyobb befolyásunk van rá?
Ha ráeszmélek, hogy én most önzőn, bunkón vagy irracionálisan viselkedek valami szélsőséges helyzetben, akkor én azt le tudom állítani, csak azért mert tudom éppen "mi zajlik"? Persze gyakran felülkerekedünk az ösztöneinken, de egy olyan helyzetben, ahol "zsigerből" rosszul döntenénk, nagyobb az esély rá, hogy mégis a jó döntést hozzuk meg, mert járatosabbak vagyunk a lélekbúvárkodásban/emberi érzelmek világában?
2013. dec. 30. 23:57
1/1 anonim válasza:
Halvány esélyét sem látni nálad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!