Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok visszaaludni?

Miért nem tudok visszaaludni?

Figyelt kérdés
Az én problémám az, hogy ha este elaszok, akkor 4-5 óra múlva felébredek arra, hogy nagyon szomjas vagyok + wc-re kell mennem. Miután iszok és elvégzem a dolgomat visszafekszem az ágyba, de a szomjam minden esetben csillapíthatatlan és emiatt rohangászok wc-re. Érzem, hogy álmos vagyok, de ezek miatt nem bírok visszaaludni, csak 1-2 óra múlva, addig csak forgolódok. Miután visszaalszok alhatok akármennyit, egész nap fáradt vagyok. Észrevettem, hogy napközben akkor vagyok ilyen szomjas, ha valamin felidegesítem magam. Ez az alvászavar 1-2 hónapja áll fenn. Szerintetek mi lenne a megoldás? Valami gyógyszer?

2014. jan. 30. 16:07
 1/6 anonim válasza:
Nem. Nem gyógyszer. A nagyfokú szomjúság ha egész nap van : cukorbetegség is lehet. Ha csak akkor amikor túllélegzed magad az normális. Lazíts ,lazítsd el magad és apró kortyokat igyál. Ne aggódj ennyire az egészségedért mert csak rosszabb lesz. Hagyj magadtól alakulni a szervezeted.
2014. jan. 30. 16:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is a cukorbetegséget akartam írni, az éjjeli pisilés/ivás tipikusan ennek a tünete. És az idegesség is hatással van a vércukorra.

Nagyon gyorsan fordulj orvoshoz!

2014. jan. 30. 16:14
 3/6 A kérdező kommentje:
A cukorbetegségre én is gondoltam, csak furcsállom, hogy egy az egyetlen tünet jelentkezik...egy kivizsgálás talán jót tenne?
2014. jan. 30. 16:14
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

Igen, menj el a háziorvoshoz.

Persze lehet a nagyfokú szomjúság attól is, hogy a fűtés miatt száraz a levegő, vagy olyat vacsorázol, amire sokat kell inni, esetleg nappal keveset iszol és este többet.

Ha ébredés után nem tudsz elaludni, akkor biztosan jár az agyad valamin, vagy azon izgulsz, hogy majd megint nem tudsz visszaaludni.

2014. jan. 30. 16:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem cukorbaj, hanem szorongás, és nagyfokú szorongás jele! Nehezen tudsz ellazulni, pörög az agyad, a szervezeted, azért dobja ki a vizet és azért vagy újra szomjas. Semmi köze a cukorbajhoz! Az első pár órában alszol, mert fáradt vagy, aztán a tudattalan fellazul, és elöntenek az addig elfojtott problémáid - ezért nem tudsz visszaaaludni.

Igen, a gyógyszer jó megoldás - rövid távra -, de kell mellette egy pszichiáter is. Gyógyszer nélkül viszont egy jó pszichológus kéne.

2014. jan. 30. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:
2014. jan. 31. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!