Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez lehet kényszerbetegség, OCD?

Ez lehet kényszerbetegség, OCD?

Figyelt kérdés
Gyakran úgy érzem jól, ha minden második járólapra lépek rá, és közben számolom is. Néha olyan is van, hogy azért csinálok valamit bal kézzel, mert ha jobb kézzel csinálnám, valami rossz történne.
2014. jan. 25. 20:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez még nem akkora baj, de ha súlyosbodik, lehet belőle OCD.
2014. jan. 25. 20:50
 2/2 anonim ***** válasza:

Lehet annak a kezdete. Próbáld ki, képes vagy-e rá hogy tudatosan a kényszer ellentétét csinálod, igenis lépj rá random a járólapokra, csak azért is csináld azt a dolgot a másik kezeddel. Ha nagyon rosszul érzed magad emiatt és nem tudod hogy mitől, akkor már lehet kezdeti tünet.

Én spec. mindent betű- és színrendbe helyezek, a pénzt a tárcámban meghatározott rend szerint tartom, számolom a lépcsőket, az autókat, vannak rituálék, amiket ha elmulasztok, rosszul vagyok és nem tudok aludni, pl. ha nem nézem meg az összes konnektort lefekvés előtt.

De még én sem vagyok olyan szinten, hogy kezelésre kelljen járnom. Arra akkor van szükség, ha a mindennapi életben már nem tudsz boldogulni a kényszerek miatt.

2014. márc. 23. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!