Kényszerbeteg vagyok, segít valaki?
"Vagy egyáltalán azt se tudom, hogy mi a jobb, ha engedünk a kényszernek, vagy ellenállunk neki."
Bocsi, de nem is értem, fél évig mit csinált a pszichológus? :D
"És meddig mehetnek a kényszeres cselekvések, teljesen ellenálhatatlanok leszenek?"
Az ilyen cselekvéseknek (vagy gondolatoknak) azért nehéz ellenállni, mert nem külső kényszer, hanem te magad akarod megtenni. Bosszant a dolog, dühös vagy magadra, de mégis meg AKAROD tenni.
Én nem vagyok pszichológus, de szerintem az egyik segítség ilyenkor, ha ellazulsz, és eltereled a figyelmed. Például ha társaságban vagy, és rádtör valami kényszer, akkor vegyél mély levegőt, menj oda az ablakhoz és próbáld kitalálni, milyen fa áll a ház előtt. Vagy gondolkozz el, vajon milyen fűszer lehetett a levesben, stb. Ne akarj görcsösen ellenállni, inkább lazán engedd csak el azt a gondolatot, mint valami lufit. Ha visszafurakodik a fejedbe, akkor csak "mosolyogj rá", engedd be, aztán megint engedd el. A lényeg, hogy ne harcolj vele görcsösen, mert azzal is csak magadban tartod.
:)
Ha van tb-d akkor mehetsz sztk-s pszichológushoz ha te magad nem tudod leküzdeni a kényszeres cselekvéseid!
Próbáld ki azt!
Kecskeméten nincs ingyenes pszichológus, már utánanéztem (személyesen) (csak pszichiáter, de bogyókat nem akarok szedni, csak ha nagyon muszáj)
"Nem is értem mit csinált fél évig a pszichológus"Hát én pánikbetegséggel mentem oda, aztán nyáron pedig jöttek a kényszer gondolatok, de kényszercselekvések még nem voltak. Illetve néha igen, pl teljesen feleslegesen ellenőrizgettem a cuccaimat, hogy rendesen összepakoltam e, nem hittem el magamnak, és újra meg kellett néznem. Na, de a lényeg, hogy kényszercselekvésekről még nem panaszkodtam, de úgy érzem gyakran hogy van. Meg nem tudok normálisan rajzolni, mert zavar, ha a vonalak "így állnak és nem úgy", pedig régen szerettem rajzolni. De az írás is néha zavar. Az agykontroll segít jobban, vagy egy pszichiáter? Nem vagyok egy lehetetlen eset, mert a pánikbetegséget sikerült leküzdenem több év után. Hátha ezt is sikerülne valahogy.
17/F
Elolvastad, amit írtam?
Ha nem működik, nem gond, de szerintem el sem olvastad. :D
Köszönöm mindenkinek! :)
Akkor majd valahogy döntök a továbbiakról.
Amúgy 4. válaszoló:
Elolvastam amit elősször írtál, és már elsőre elolvastam. Írni is akartam, hogy ez a figyelemelterelés nagyon ismerős (sose sikerült nekem XD) megpróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!