Betegség + szegénység + stressz + magány = öngyilkosság? Van valaki aki segíteni nekem? Már belefáradtam.
A problémám összetett, mégis ide írom.
Szóval az a baj, hogy szeretnék élni, de nem tudok, nem akarok öngyilkos lenni, de már rég csak rosszabbodik minden.
A mentális problémáimat viszonylag könnyű kezelni, viszont azt nem tudom megoldani, hogy állandóan beteg vagyok és lassan keresőképtelen (=éhhalál).
A magyar egészségügyet ismerve sok mindent magamnak kell megoldanom, ami anyagilag meg szellemileg is leterhel.
Családra nem számíthatok, barátok már rég nincsenek, akik vannak, azoknak is nehéz az életük (ők már korábban összeomlottak).
Már nem tudom mit kezdjek magammal, manapság senkit sem érdekel a másik baja, tehát egyre inkább úgy látom, hogy ebből vagy kórház lesz, vagy temető.
Remélem, hogy kedves, értelmes válaszokat kapok.
# 10:
Sajnos nem. Igazából 5 hónapig, heti egyszer jártam csak és arra volt jó, hogy pillanatnyi problémáimat megbeszéljük. Egyszer-kétszer visszanyúltunk korábbi dolgokhoz is, de sajnos gyökeres változást nem igazán értünk el...
Annyit javult tartósan az egész, hogy a szociális fóbiám enyhült. Nem kerülöm az olyan helyeket, ahol sok ember megfordul; valamint bizonyos helyzetekben máshogy reagálok. Ettől függetlenül még mindig rossz állapotban vagyok (talán rosszabban, mint korábban voltam, mert tudom, hogy milyen az, amikor jól érzi magát az ember).
Az orvoslásban egyet is értek veled, de a probléma az, hogy amikor említem az orvosomnak a mellékhatások intoleranciáját, egyből lesöpri az asztalról. Meg sem hallgat. Ha meg mégis, felír egy sokkal rosszabb szert.
Gyakorlatilag úgy érzem jelenleg, hogy nincs kiút egyszerűen...
Kedves kérdező,teljesen igazat adok az első válaszolónak. Nézz csak körül,akármilyen rossz is,biztosan van a világon LEGALÁBB 1 ember,akinek fontos vagy,s nem éri meg miatta feladnod az életet,mert az miatt neki is csak gondjai lennének egész életében!
Eztt,amit most fogok írni,lehet,hogy sokan nem fogják díjazni,de ha jobban belegondolsz,megpróbálod,s egészen biztos vagyok,hogy lelkileg könnyebb lesz!
Mindenek előtt:nem vagyok pap,hanem csak egy 17 éves fiú.
Imádkozz sokszor,s a jó Istennek elmondhatsz mindent,s ő segíteni fog rajtad. Nézz vissza,hogy valójában mennyi minden szépet adott már Neked eddig is,s Ő is azt szeretné,ha küzdenél. Meg kell találni mindig a szépet,aminek érdemes élni! Semmi sem olyan rossz,hogy bele kelljen halnod! Ne add fel! Ezek az emberek is azért írtak Neked,mert szeretnek segíteni másokon,Rajtad is! Ne add fel soha! Mindig van legalább egy dolog/személy az ember életében,amiért/akiért érdemes élni!
Szurkolok Neked! Isten Veled van mindig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!